Ronald Koeman ako tréner Barcelony už od začiatku sezóny skúša rôzne systémy a hráčov v snahe nájsť ideálnu základnú jedenástku. V polovici sezóny sa zdá, že základ FC Barcelona postupne naberá svoj tvar.

Barcelona pod vedením holandského trénera neustále pracuje a postupne napreduje. Po týždňoch hľadania sa zároveň rysuje ako zloženie základnej zostavy Ronalda Koemana. Až doteraz mal tréner pochybnosti o talente Ousmane Dembélého, no v posledných zápasoch sa zdá, že francúzsky krídelník si trénera získal na svoju stranu. Koeman po zápase s Huescou povedal, že ak si Francúz udrží súčasnú formu, má veľkú šancu udržať si miesto v základe. Základná jedenástka má už len jeden otáznik - Martín Braithwaite alebo Antoine Griezmann.

V strede obrany majú miesto v základe isté Ronald Araujo a Clement Lenglet. Platí to do doby návratu Gerarda Piquého. Na krajoch obrany si svoje miesta vyslúžili Dest a Alba. V súčasnosti sa zdá, že pre Sergiho Roberta bude veľmi ťažké dostať sa opäť do základu.

Frenkie de Jong urobil v posledných týždňoch krok dopredu, čím spolu s Busquetsom vytlačili Miralema Pjanića na lavičku. Isté miesto v zostave má Leo Messi, ktorému spoločnosť bude robiť vo výbornej forme hrajúci Pedri a k nim sa pridá Dembélé. Teraz je otázne, či ďalšie miesto v zostave pre seba uchmatne Braithwaite alebo Griezmann. Dán má v zostave isté miesto len do príchodu Ansu Fatiho.

Nechajme sa prekvapiť ako Koeman vyskladá základnú jedenástku na zajtrajší súboj s Athletic Club. Či dá prednosť Braithwaiteovi, ktorých odohral 7 ligových zápasov, no strelil len jeden gól, alebo Griezmannovi.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2021-01-05 10:50:28
Ja mam uz dlhsie pocit ze ti treneri ktorych nam tu Barto vozil to nemali vobec nasledovane a skusali nezmysly. Kouman tiez, a asi ani netrenoval holandsko (dost poctivo) ked tu chcel dotrepat nestastnika Depaja.
2021-01-05 11:45:36
Braithwaite alebo Griezmann?
Martin ako hrotak vie niečo spraviť, aj keď individuálnu kvalitu nemá velku, funguje aspoň v rámci prirodzeného systému, v ktorom sa proste niekto musí tlačiť k bráne a je lepšie tam mat niekoho, ako nikoho.
Griezmann vie tiež zahrať dobre, ale nesmie tam s nim byt Messi, oni dvaja sa majú striedať.
Čiže odpoveď vidím tak, že ak hra Messi, tak ma hrať Braithwaite.