Tréner FC Barcelona bol na tlačovej konferencii veľmi spokojný s víťazstvom nad Bilbaom na San Mamés.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Podarilo sa vám vyhrať ťažký výjazdový zápas nad Athletic. Ako hodnotíš priebeh zápasu?

"Súper nám rýchlo strelil gól. Musíme to zlepšiť. Musíme to preanalyzovať, v defenzíve musíme byť v momente straty lopty organizovanejší. Potom sme dominovali a zápas kontrolovali. Mali sme veľa možností na hru, Leo, Antoine a Ousmane nám v útoku vytvárali možnosti. Strelili sme ukážkové góly a pri kúsku šťastia sme v druhom polčase mohli výsledok aj navýšiť. S týmto zápasom som spokojný."

[Marta Ramón, RAC1] Pedri dnes opäť raz ukázal svoje mimoriadne schopnosti, skóroval aj asistoval. Ako dôležitý bol jeho prestup? Aký je vrchol schopností tohto hráča?

"V strede poľa je vždy dobré mať kvalitných hráčov, pretože práve tam sa dominuje v zápase. Dnes sme urobili rozdiel vďaka Busquetsovi, De Jongovi, Pedrimu a Messimu. Títo hráči kontrolovali priebehu zápasu, vytvárali nebezpečenstvo, asistovali, strieľali góly. Pedri pre mňa už nie je prekvapením, dostal sa na veľmi vysokú úroveň."

[Adria Albets, Cadena SER] Dnes sme videli inú verziu Lea Messiho. Strelil dva góly, nastrelil žrď. Čo cítiš, keď sleduješ Argentínčana v takejto forme?

"Leo zo seba dával všetko od môjho prvého tréningu. Jeho hra neprekvapuje, ukazuje ju mnoho rokov. Možnože teraz je to viac vidieť, pretože s dobrými výsledkami idú ruka v ruke aj góly. Leo sa cíti komfortne, má veľkú túžbu. Tak sa mi zdá, on sám to vie najlepšie."

[Helena Condis, Cadena COPE] Vyhrali ste tretí zápas v rade na ihrisku súpera. Je liga naďalej reálna?

"Vždy je reálna, pretože sezóna je veľmi dlhá. Odohrať zostáva množstvo zápasov. Prídu však aj zranenia, úpadky formy, preto je možné všetko. Je tu obrovská konkurencia, ale aj naši súperi majú ťažký kalendár, takže bude ťažké vyhnúť sa výkyvom formy."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Mužstvo je v čoraz lepšej forme. Môže to byť moment, v ktorom sa vám podarí hrať vyrovnane, čo všetci očakávajú?

"Mužstvo pracuje dobre už nejaký ten čas. V niektorých zápasoch sme si zaslúžili viac. Dnes sme ukázali adekvátnu efektivitu, na výjazde sme strelili 3 góly. Naša úroveň sebadôvery narastá. Musíme pokračovať v tejto koncentrácii a intenzite aj v nasledujúcich zápasoch."

[Xavi Lemus, TV3] Čoraz lepšie hrá aj Dembélé. Čo si myslíš o jeho hre, najmä v prvom polčase tohto zápasu?

"Všetko závisí od samotného hráča. Ak sa cíti komfortne a verí si, nachádza sa v dobrej fyzickej forme, vtedy je to vidieť. V prípade Dembélého to nikdy nebolo o nedostatku schopností. Najdôležitejšie je jeho dobré zdravie. Musíme si pozrieť kalendár a rozhodnúť sa, kedy si bude môcť odpočinúť. Dembélé nám v útoku dáva veľmi veľa, je nebezpečný, dokáže hrať jeden na jedného a je veľmi rýchly. Jeho prítomnosť je pre nás rozhodne posilou."

[Bruno Ballesté, Barça TV] Na výjazde ste vyhrali už tretí zápas v rade, ukázali ste dobrý štýl. Budete ho podľa teba schopní udržať aj v nasledujúcich mesiacoch?

"Mužstvo získava na sile, hráči si veria čoraz viac. Niekedy je rozdiel medzi dobrým a zlým obdobím malý. Dokonca aj počas nášho najhoršieho momentu som si myslel, že počas zápasov sme si zaslúžili viac. Ale výhra na výjazde nad tak ťažkým súperom nám určite pomôže."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

14 komentáre
2021-01-07 00:27:24
Doteraz som si mysle, že Busquetsa dáva hrávať za zásluhy z minulých sezón, ale očividne si Koeman fakt myslí, že Busquets je pravidelne jeden z najlepších hráčov na ihrisku....???
2021-01-07 00:28:27
Busquec najlepši= Koeman si blazon