Katalánci vo včerajšej dohrávke druhého kola dokázali na San Mamés poraziť nepríjemné Bilbao po dobrom výkone a góloch od Messiho (2) a Pedriho. Hra mužstva bavila aj fanúšikov a známky pre jednotlivcov sú nasledovné.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,1

Pri góle Williamsa toho veľa nevidel a pri góle Muniaina zas mohol urobiť viac, hoci hráč Bilbaa to z prvej kopol veľmi dobre.

Dest - 6,2

Trielil dopredu pri každej príležitosti, nepremenil jednu dobrú šancu a ťažil z pomoci Dembélého, ktorý v tomto zápase hral na jeho strane.

Araujo - 7

Ďalší výborný výkon mladého stopéra, ktorý potvrdil, že chyba zo zápasu s Eibarom na neho nemala žiadny vplyv.

Lenglet - 5,7

Williams si s ním poradil veľmi jednoducho, ale zdalo sa, že si chybu uvedomil a začal hrať lepšie.

Alba - 6,5

Do ofenzívy sa nezapájal tak často ako v predchádzajúcich zápasoch, ale keď sa vysunul vyššie, mužstvu vždy pomohol vytvoriť číselnú prevahu.

De Jong - 7,6

V poslednom období hrá veľmi dobre a veľmi platný začína byť už aj v útočnej tretine ihriska. Výborným spôsobom pripravil vyrovnávajúci gól zápasu. V posledných 6. zápasoch strelil 2 góly a na 2 prihral.

Busquets - 6,1

Mal na starosti náročné úlohy v strede poľa, ale viedol si dobre.

Pedri - 8,7

Výborný výkon okorenený gólom a asistenciou. Človek sa pri pohľade na jeho hru musí štípať, aby si uvedomil, že má len 18 rokov.

Dembélé - 7,4

Hru si vychutnával predovšetkým v prvom polčase, keď sa pohrával s obrancami súpera. Dva pokusy mu zneškodnil Unai Simon, ale Dembélé pritiahol pozornosť svojim zrýchlením a rýchlosťou.

Messi - 9,1

Na jeho výnimočné pomery má v tejto sezóne trochu vychýlenú mušku. Proti Bilbau však dokázal streliť 2 góly, tretí mu anuloval VAR kvôli ofsajdu a 2-krát nastrelil konštrukciu bránky. Takisto zahral pas, ktorý viedol k Pedriho gólu. Jediné, čo ho môže mrzieť, je druhý gól Bilbaa po jeho chybe.

Griezmann - 6,8

Pracoval tvrdo, ale nemal toľko šancí, koľko by si možno prial. Niekoľko dobrých šancí však vytvoril, napríklad pre Desta či Messiho druhý gól.

Náhradníci

75' Mingueza - 5,8

Podobne ako Braithwaite odohral posledných 15 minút v zápase, keď umožnil oddýchnuť Destovi.

75' Braithwaite - 5,9

Na lavičke zostal prvýkrát od novembra. Do zápasu na San Mamés naskočil v záverečnej fáze miesto Dembélého.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

10 komentáre
2021-01-07 10:05:22
Dest je vynikajuci je síce pravda že včera sa 2 krat zabudol že ma za sebou hráča ale v vzhľadom na jeho vek je to dobre dokaze pritvrdit dostúpiť zobrať loptu blokovať otvoriť pravú stranu ma nábehy je rýchly mršny na jeho stranu je ideálny dembele tiež behavy ako on takto by sa mali dopĺňať nech naďalej pracuje a mame na 10 rokov pozíciu pravého obrancu vyriešenú.
2021-01-07 10:12:23
Inak Lea akoby oblial niekto živou vodou, konečne je vidieť z jeho strany emóciu a chuť HRAŤ. Škoda len tej jednej prihrávky, tá mu asi pokazila inak parádny deň.