Riqui Puig súhlasil s predĺžením kontraktu s Barcelonou až do roku 2023 aj napriek tomu, že v tejto sezóne odohral v La Lige len 4 minúty.

21-ročný odchovanec La Masie sa vôbec nenachádza v plánoch Ronalda Koemana ako trénera prvého tímu FC Barcelona a napätie medzi touto dvojicou je verejne známe. Klubu to v každom prípade nezabránilo v tom, že si Puiga chcel v kádri udržať aj počas nasledujúcich dvoch sezón. Barcelona pritom v tejto sezóne La Ligy odohrala už 17 zápasov, Koeman povolal Puiga v dvoch prípadoch a mladík si proti Getafe zahral 3 minúty a proti Eibaru len jednu.

Holandský tréner varoval Puiga ešte v lete hneď po svojom príchode do metropoly Katalánska, aby si pohľadal iný klub, pretože pod jeho vedením si veľa hracieho času neužije. Odporúčal mu teda hosťovanie v inom klube, aby mal dostatok minút a naďalej sa futbalovo rozvíjal. Mladý záložník v každom prípade neposlúchol a rozhodol sa zostať v kádri, ignoroval radu trénera, pretože chcel zabojovať o svoje miesto na ihrisku. Veril vlastným schopnostiam a že práve vďaka svojej hre si získa trénera na svoju stranu.

Samotný klub Puigovi na rozdiel od Koemana verí a v budúcnosti ho vidí ako kľúčového hráča prvého tímu alebo minimálne ako hráča, ktorý bude pre mužstvo pridanou hodnotou. Mundo Deportivo tvrdí, že Barcelona trvala na tom, aby hráč predĺžil zmluvu, s čím aj súhlasil a jeho odstupná klauzula tak narástla na 100 miliónov eur.

Jediné, čo bolo potrebné urobiť, bolo aktivovať klauzulu v jeho zmluve. V súčasnosti sa zdá, že perla La Masie zostane na Camp Nou aj po januárovom prestupovom období, pretože z klubu odišiel Carles Aleñá na hosťovanie do konca sezóny do Getafe a zranený je Philippe Coutinho. Je možné, že Puig dostane od Koemana viac priestoru v zápasoch. V každom prípade je jasné, že Puig vôbec neuvažuje o tom, aby počas januára niekam odišiel, hoci záujemcov o jeho služby je viac, než dosť.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

19 komentáre
airman Premium
2021-01-07 13:24:21
To mi aj uslo ze ho varoval hned pred prichodom... uz vtedik vedel ze nebude trenovat ako drevorubac ?
2021-01-07 13:26:00
Je mi strašne ľúto že Riqui nehrá, on mal túto sezónu hrať pravidelne základ, stále keď nastúpi hrá fantasticky, bol aj s Messim najlepším hráčom proti Juventusu a to hral asi 25 minút. Nechápem tomu.