FC Barcelona si v zápase s Realom Sociedad dokázala vybojovať postup do finále Španielskeho superpohára, ale ten sa veru nerodil vôbec jednoducho, pretože Blaugranas postúpili až po penaltovom rozstrele. Čo nám prvé semifinále ukázalo?

Najlepšie: Postup, ktorý pozdvihne morálku

Pred samotným semifinále sa mohlo zdať, že vzhľadom na posledné výsledky Realu Sociedad, samotný zápas nebude až taký náročný. Barcelona však oslabená o Lea Messiho a Sergiña Desta mala viditeľné problémy a postup si zabezpečila až po penaltovom rozstrele. Hra mužstva nenadchla, ale víťazstvo za takýchto okolností by malo mať veľmi pozitívny vplyv na morálku mužstva. Minimálne do nedele, kedy je na programe finále.

Najhoršie: Slabé kraje obrany, deviatka bez gólu

Najväčším problémom Barcelony bola absencia Lea Messiho, ale vďaka dobrému výkonu Pedriho a Dembélého, bolo miestami možné na to zabudnúť. Oveľa horšie vyzerali kraje obrany, na ktorých dnes zahrali Alba a Minngueza. Mladému stopérovi však veľa vyčítať nemôžeme, keďže to nie je jeho primárna pozícia. Nie je typickým krajným bekom, ktorý lieta po čiare počas celého zápasu. Od Jordiho Albu sme však očakávali viac. Skúsený obranca bol neviditeľný nielen v ofenzíve, ale nervózne reagoval aj pred vlastnou bránkou. Medzi negatíva je potrebné uviesť skutočnosť, že Barcelona v tejto sezóne ukončila ďalší zápas bez gólu z kopačky útočníka. Ani Braithwaite, ani Griezmann, ktorí zvyčajne hrávajú na hrote útoku, sa nedokázali ani raz zapísať na streleckú listinu. V takom klube je to neprijateľné.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

13 komentáre
2021-01-14 01:15:50
Najhorsie: trener ktory stavia zostavu podla oblubenosti a nie kvality
2021-01-14 06:24:28
V článku chvália Dembelého, ale ten včera absolútne nič nehral až na jednu šancu v predĺžení. Taká šanca akú mal sa od takého útočníka očakáva, že ju s istotou premení. Lopty mu odskakovali, dával si ju od nohy ďaleko a obrancovia nemali problém ho odstaviť a presnosť prihrávok bola možno okolo 20%, utápal sa v kľučkách až sa dostal do situácie že nevedel čo má robiť. Snáď to bol iba nevydarený zápas z jeho strany a dúfam že vo finále už zahrá to, čo sa od neho očakáva. Ostatní zahrali iba šedý priemer, až na Ter Stegena, ktorý si drží vysoký štandard.