Tréner FC Barcelona po výhre nad Realom Sociedad pogratuloval svojim zverencov k postupu do finále Španielskeho superpohára. Zápas bol totiž veľmi náročný.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Barcelona nezahrávala penaltový rozstrel už 21 rokov. Niektorí hráči vtedy neboli ani na svete. Ako dôležité je pre vás víťazstvo za takýchto okolností?

"Je to pravda, že pre niektorých hráčov je to skúsenosť, ktorú predtým možno nemali. Je to dôležité, pretože také niečo sa nestáva často. Je to cenná skúsenosť pre všetkých, pretože vďaka tomu môžeme zlepšiť isté aspekty a získať sebavedomie."

[Marta Ramón, RAC1] Okrem vynikajúceho výkonu Ter Stegena pri penaltovom rozostrele, dôležitá bola aj posledná jedenástka Riquiho Puiga. Bude môcť počítať s ďalšími šancami do hry?

"V takýchto rozstreloch potrebujete špičkového brankára. Marc chytil prvé dve penalty, čo zvýšilo naše šance na výhru. Riqui na seba vzal zodpovednosť pri poslednej penalte a to bolo taktiež veľmi dôležité. Vďaka tomu sme postúpili do finále."

[Adria Albets, Cadena SER] Ako hodnotíš fakt, že do finále sa vám podarilo postúpiť bez Lea Messiho? Má Argentínec šancu vrátiť sa v nedeľu?

"Na mužstvo som hrdý, pretože ak do úvahy vezmeme problémy v kádri v tomto momente, bola to ťažká úloha. Zahrali sme dobre. Viem, že aj Real mal svoje šance, ale po penaltovom rozstrele sme vyhrali zaslúžene. Pokiaľ ide o Lea, musíme počkať niekoľko dní. Až potom sa uvidí, či bude vo finále môcť hrať."

[Helena Condis, Cadena COPE] Čo si myslíš o dnešnom výkone Ronalda Arauja? Je to už obranca, ktorého môžeme považovať za člena základnej zostavy?

"Ronald sa v krátkom čase veľmi zlepšil, predovšetkým pokiaľ ide pokoj v hre. S loptou na nohe je čoraz lepší. Ide po dobrej ceste. Neustále musí pracovať, pretože je mladým hráčom, podobne ako Oscar Mingueza. Obaja sú budúcnosťou klubu. Voči Araujovi nemám žiadne výhrady, ale je potrebné pamätať na to, že hrá v jednom z najlepších klubov na svete, takže zodpovednosť na poste stopéra je tu veľmi veľká. Je mladý, pracovitý a má pred sebou mnoho rokov skvelej kariéry."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Bol to náročný zápas. Budú hráči cítiť ťažkú hru aj v nedeľňajšom finále? Komu by si v tom zápase chcel čeliť?

"Je pravda, že tento zápas bol veľmi intenzívny do poslednej minúty. Obe mužstvá bojovali o víťazstvo. Teraz sa musíme zregenerovať. Vieme, že nás čaká cesta do Sevilly. Nie je dôležité, proti komu nastúpime. Jednoducho chceme hrať vo finále, to je najdôležitejšie."

[Xavi Lemus, TV3] Ak by si niekto pred pár mesiacmi povedal, že Dembélé odohrá plných 120 minút, veril by si mu? Nielenže vydržal fyzicky náročný zápas, ale zároveň patril medzi najaktívnejších hráčov na ihrisku. Môže sa jeho úloha v tíme vďaka tomu ešte zväčšiť?

"Je vo veľmi dobrej kondícii, z posledného zranenia sa úplne zotavil. Predviedol to dnes, tak ako si povedal, odohral 120 minút. Navyše je to hráč, ktorý nám na krídle dáva veľmi veľa, dokáže hrať jeden na jedného. Nech hrá takto aj naďalej."

[Jordi Blanco, ESPN] Odkedy si sa stal trénerom a stál si pred penaltovým rozstrelom, nemal si sám chuť postaviť si loptu a zahrať penaltu?

"Pokutové kopy sú často lotéria, pretože hráči sú unavení po zápase, je potrebné zachovať pokoj a veriť si. Tým, ktorí išli zahrávať, som povedal jedine to, aby neváhali. Ak si vyberieš stranu, je potrebné vystreliť. Vyhrali sme a zatlieskať je potrebné samozrejme Ter Stegenovi."

[Bruno Balleste, Barça TV] Ako vyzerá nálada v šatni pred finále? Ako k tomu pristupuješ ty? V lete si opustil reprezentáciu Holandska, aby si sa stal trénerom Barcelony a teraz stojíš pred šancou vyhrať prvú trofej v sezóne.

"Som veľmi spokojný s výkonom hráčov, pretože odviedli skvelú prácu. Bojovali vyše 120 minút, aby vyhrali a postúpili do finále. Je to dôležité pre celý klub, aj pre mňa. Ale na to, aby sme získali titul, je potrebné odohrať finále. Teraz sa musíme zregenerovať a pripraviť na nedeľu. Dúfam, že budeme v dobrej fyzickej forme."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-01-14 01:47:48
Tipoval jsem už delší dobu postup na penalty a ani na chvíli jsem nepochyboval, skvele kluci! Jen místním nespokojencům, hejtrům a neustálým kritikům to bude stejne malo. V každým případě je to 4. výhra v radě (i když na penalty). Koeman a cely tým si zaslouží poděkování. Jen tak dal chlapci. A buďte rádi, ze nemusite číst ty přihlouplého Česko-slovensky komentáře od pubertálního snímku, který fotbal znají tak maximálně z plejstejšnů, ixboxů a podobných srážce, který nemaji s realitou vůbec míč společného. A podle toho taky vypadají jejich příspěvky. Díky trenere a díky tyme! Pokračujte. I když není všechno zdaleka dokonalý, dlouhá cesta před vami, tak jdete správným směrem. Jinak... Griezmann a Barca opravdu ne, to byla chyba od samého zacatku...
2021-01-14 08:37:07
Rad by som sa vyjadril k našej 120m posile ak dovolíte dúfam že ma nezožeriete. Na úvod môjho dialógu chcem zagratulovať Marcovi znova ukázal že je najlepsi na svete, prejdime ale k veci dlhšie vnímam komentáre fanúšikov "Tonka" ktorý ho obdivujú su voči nemu stále optimisticky podporujú ho a podľa ich názoru je to rozdielový hráč ktorý nám pomáha. Prejdime ale na fakty je to útočník ktorý by v prvom rade mal premieňať šance a strielať góly vy ho hodnotite na základe "trackbackingu" a bojovnosti. Kto rozumie futbalu vie že sme včera prakticky nemali útok lebo sa vkuse stahuje do zálohy nevadí ma to prepacene lebo sa vracia do obrany vážne ? Buďme trocha seriózny a realisticky to že dal asistenciu nič nemení na tom že znova ukázal že je absolútne k ničomu , zápas čo zápas zahadzuje vyložene šance včera taktiež minimálne 3 krát mohol rozhodnut zápas a co sa stalo ? prdol si brankárovi do ruky nie raz ale vždy každý jeden zápas dookola ja niesom zaujatý ale hodnotím ho po viacerych zápasoch ono je to ako keď si pustíš ten istý film a nemá ta už čím prekvapiť.
K tej penalte sa ani nebudem vyjadrovať pretože to akurát vystihuje jeho kvalitu.