FC Barcelona včera odohrala veľmi ťažké semifinále Španielskeho superpohára, v ktorom nakoniec dokázala zdolať Real Sociedad až po penaltovom rozstrele. Hráči si za svoj výkon určite zaslúžia pochvalu, najmä hrdina večera Ter Stegen. Po dlhom čase sme v hodnotení Blaugranas videli aj 10.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 9

Nebol pod paľbou striel, ale keď už musel zasiahnuť, tak bol donútený vytiahnuť svetový zákrok. V nadstavenom čase chytil tri góly - jeden pokus od Zaldua a dvojicu od Januzaja, pričom ten druhý zákrok bol absolútne šialený. Následne hviezdil aj v penaltovom rozstrele.

Mingueza - 7,2

Ukázal svoju všestrannosť, keď na pravej strane obrany nahradil Desta. Dokázal, že je veľmi dobrým obrancom, ktorý je v kádri platný.

Araujo - 7,7

Možno jeho doteraz najlepší zápas v drese Barcelony. Silný a rýchly na zemi a dominantný vo vzduchu proti mužstvu Sociedadu, ktoré bolo naozaj nebezpečné.

Lenglet - 7,1

Ťažil z formy Arauja a v posledných zápasoch sa sám zlepšil, keď zažil obdobie, počas ktorého hral vyslovene zle a robil množstvo chýb.

Alba - 7,1

Odohral priemerný zápas, v útoku však nepriniesol to, na čo sme z jeho strany zvyknutí.

Pedri - 7,3

Hrá tak dobre, že tréner ho jednoducho nemôže vynechať zo zostavy. Veľmi chytrý na lopte, no chýbal mu Messi, s ktorým si v posledných týždňoch veľmi dobre rozumie.

Busquets - 7,7

Keď nestíha fyzicky, spoľahne sa na svoj excelentný pozičný výber miesta, úžasne čítal hru a prerušil množstvo útočných akcií súpera.

De Jong - 7,3

Pokračuje v dobrých výkonoch z posledného obdobia. V strede poľa zahral opäť výborne. Postaral sa o úvodný gól zápasu po Griezmannovej prihrávke, no mal smolu, keď po jeho ruke sa proti Barcelone odpískal pokutový kop.

Braithwaite - 6,7

Odviedol dobrú prácu pri výstavbe akcie, po ktorej padol De Jongov gól. Počas celého zápasu neúnavne pracoval, no tréner ho 15 minút pred koncom riadneho hracieho času vystriedal.

Griezmann - 7,3

Pracoval tvrdo a prihral De Jongovi na gól, no Koeman od neho určite chce, aby bol vo finálnej tretine ihriska efektívnejší. A čím menej sa bude hovoriť o jeho penalte, tým lepšie.

Dembélé - 7,3

Ťažko si spomenieme na zápas, kedy mal loptu tak často vo svojej moci. Občas bol však nerozvážny, ale loptu si pýtal neustále a pri svojich nábehoch na súpera bol vždy nebezpečný. V predĺžení však nepremenil viacero dobrých šancí.

Náhradníci

78' Trincão - 6,3

Snažil sa otvoriť hru, keď sa púšťal do súbojov so súperom, ale chýbala mu pomoc zo strany spoluhráčov.

91' Puig - 6,7

Sebavedomo premenil rozhodujúci pokutový kop, keď sa na trávnik dostal v predĺžení.

91' Pjanić - 6,8

Podobne ako Puig, aj Pjanić bez problémov premenil svoj pokus v penaltovom rozstrele.

114' Firpo - 6

Dostal pár minút pred koncom, keď nahradil Minguezu.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

17 komentáre
2021-01-14 10:21:12
No...Alba 7.1.... a De Jong 7,3 aj s Pedrim....ja som videl podstatný rozdiel,nie 2/10...
2021-01-14 10:22:46
Včera Dembelé... ja neviem... zbytočne sa hrnul do troch, štyroch hráčov, (kde sa nevedel presadiť) strácal lopty zbytočne... Myslím, že mu včera zápas úplne nevyšiel ale to je len môj vlastný názor, tak ma neukameňujte :-D