FC Barcelona si vo včerajšom zápase na pôde UD Cornellà dokázala vybojovať postup do osemfinále Copa del Rey, ale víťazstvo sa nerodilo jednoducho a Blaugranas si ho zabezpečili až v predĺžení. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie jedného štatistického portálu - sofascore.com. Whoscored.com tento zápas nehodnotil. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 3 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Neto - 6,6

V zápase musel riešiť len zakončenia z diaľky, ale odviedol si prácu, ktorú mal. Možno najlepší zákrok vytiahol pri strele záložníka Agusa Medinu.

Mingueza - 6,6

Pán univerzál. Odohral dobrý zápas na poste pravého beka v čase, keď zranený je ako Sergi Roberto, tak aj Sergiño Dest.

Araujo - 7,8

Nie je to až tak dávno, čo v takýchto podmienkach hrával v rezerve klubu a na umelý trávnik je teda zvyknutý. Predviedol ďalší veľmi dobrý výkon v strede obrany. Získal pre mužstvo prvú penaltu.

Lenglet - 6,5

V tomto zápase sa predstavil ako kapitán, získal pre mužstvo druhý pokutový kop, ale v nejednom prípade ho hráči súpera vyškolili svojou rýchlosťou.

Firpo - 6,3

Do útoku sa zapájal vždy, keď to bolo možné, ale veľký vplyv na ofenzívu napokon nemal.

Moriba - 6,3

Denník Sport ho nejakým zázrakom zabudol ohodnotiť. Ak bol v zápase aj nervózny, na jeho výkone to nebolo vidieť, hoci debutoval. Mal šancu, ktorú mu súper vyblokoval nad bránku. V zápase pôsobil, že si po boku slávnych spoluhráčov vie poradiť.

Pjanić - 6

Nepremenil prvý pokutový kop a neskôr mi jednu šancu Ramón Juan vyškriabal nad bránu. Odohral vcelku dobrý zápas, ale takýto výkon mu nepomôže v tom, aby sa dostal do základu na úkor Busquetsa či De Jonga.

Puig - 6,2

Tréner ho prekvapivo obetoval už po prvom polčase. Koeman totiž chcel zmeniť formáciu. V prvom polčase sa Puig snažil pýtať si loptu a prevziať na seba zodpovednosť, hoci pár prihrávok poslal mimo.

Trincão - 5,8

Portugalčan je stále mladý a potrebuje čas na adaptáciu, no ak dostane príležitosť, nedokáže z nej niečo vyťažiť.

Braithwaite - 5,9

Dánsky útočník strelil druhý gól zápasu v jeho úplnom závere. Nepremenil však iné šance, v ktorých sa v zápase ocitol predtým.

Griezmann - 5,7

Snažil sa, aby Barcelona na tomto malom ihrisku hrala plynule. Nepremenil jednu dobrú šancu po skvelom priamom kope Pjanića.

Náhradníci

46' Dembélé - 7,3

Do zápasu sa dostal v druhom polčase a nepremenil druhý pokutový kop mužstva. Počas celého pobytu na ihrisku bol veľmi nebezpečný. Patril medzi hráčov Barcelony, s ktorými si Cornellà jednoducho nedokázala poradiť. Strelil úvodný gól zápasu po skvelej strele z diaľky.

74' Busquets - 6,4

Pomohol mužstvu v organizácii.

74' Pedri - 7,1

Ako striedajúci hráč ukázal veľkú kvalitu a výrazne potiahol mužstvo vpred. Druhý gól síce strelil Braithwaite, ale všetko to bolo o Pedrim.

101' Konrad - 6,4

Od trénera dostal posledných 20 minút v predĺžení a takmer sa strelecky presadil. Zahral dobré striedanie.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

8 komentáre
2021-01-22 11:53:01
celkovo nemastný-neslaný výkon ... okej mali sme aj veľké šance, dve penalty, ale to sa proti súperovi z tretej ligy tak nejako očakáva a pri dobrom výkone by ich bolo určite viac .... zo základnej zostavy odohral dobrý zápas len Araujo, zvyšok priemer až podpriemer ... sklamaný som najmä z hráčov ako Firpo, Pjanič, Puig, Trincao, Braithwaite, ktorí mali možnosť zabojovať o miesto v základe a veľmi sa neukázali
2021-01-22 12:27:21
Firpo, Pjanič, Puiq, Griezmann, Trincao a Bratwaith neúmerne vysoké známky za tak slabé výkony ako predviedli. Všetci maximálne tak 4,5.