Zverenci Ronalda Koemana zvíťazili aj v ďalšom ligovom zápas na ihrisku súpera v rade. Tentokrát si chalani vybojovali plný počet bodov na pôde Elche. A takéto sú známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 7,5

V druhom polčase, stále za stavu 0:1 pre Blaugranas, vytiahol fantastický zákrok pri nájazde Emiliana Rigoniho.

Mingueza - 6,1

Vo finálnej tretine ihriska sa mu v centrovaní veľmi nedarilo a Ter Stegenovi sa môže poďakovať za to, že mužstvo podržal - veľká šanca Elche vyplynula z jeho straty lopty v nebezpečnom priestore.

Araujo - 6,8

Pokračuje v skvelej forme, v obrane súperovi nedaruje takmer nič. V tomto zápase bol odvážnejší aj v rozohrávke.

Umtiti - 6,9

Druhý štart v základnej zostave v tejto sezóne a druhé čisté konto. Na lopte bol najlepším zadákom Barcelony, otázkou zostáva, ako dlho bude zdravý a či sa dokáže dostať naspäť do skvelej formy spred MS 2018.

Alba - 6,7

Lietal hore dole po čiare, prispel k čistému kontu a v útoku sa dokázal dostať do dobrých pozícií.

Busquets - 6,7

Odkedy sa Barcelona vrátila naspäť k rozostaveniu 4-3-3, podáva dobré výkony a opäť raz zaujal špičkovým pozičným bránením.

De Jong - 8,2

Zdá sa, že De Jong je v novom roku najlepším hráčom Barcelony. Proti Elche strelil svoj štvrtý gól sezóny a všetky zaznamenal vo svojich posledných 10. zápasoch. Zároveň jeho skvelá asistencia na Puigov gól poukázala na to, čoho všetkého je schopný, keď sa dostane dopredu.

Griezmann - 6,6

V útočnej tretine nebol do hry zapojený až tak veľmi, ale tvrdo pracoval pre mužstvo. Koeman od neho bude v každom prípade požadovať viac.

Pedri - 7,2

Veľmi dobrý na lopte, ale keď sa dostal do sľubných pozícii, ako by sa bál vystreliť.

Dembélé - 6,9

Z jeho strany sme videli záblesky brilantnosti, keď si v driblingu vychutnal dvoch-troch hráčov súpera, ale často sa mu stávalo, že v rozhodujúcom momente sa rozhodol zle.

Braithwaite - 6,5

Úvodný gól padol po jeho peknom centri. Zápas odohral na krídle a v druhom polčase hral dobre.

Náhradníci

74' Trincão - 6,6

Nemal veľa času na to, aby niečo ukázal, no napriek tomu zahral dobré striedanie, v dvoch prípadoch sa takmer zapísal na streleckú listinu. Proti bol výborne chytajúci Badia.

87' Puig - 7,2

Odchovanec La Masie do zápasu zasiahol na pár minút a podarilo sa mu streliť svoj prvý ligový gól v drese Blaugranas.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

7 komentáre
2021-01-24 20:50:17
Neúmerne vysoké hodnotenia Albu, De Jonga, Dembelého, Bratwaitha a Griezmanna. Všetci max. 6,0. Dembelé a Bratwaith v posledných zápasoch potvrdili, že na základ a vôbec na Barcu nemajú. Pokiaľ by bolo možné, je treba ich čím skôr predať a s nimi aj Griezmanna a Trincaa. Sú to absolútne nepoužiteľní hráči. Dembelé ma už dlhšiu dobu vytáča tými svojimi pseudoklučkami, ktorými sa nedokáže dostať ani cez jedného hráča.
2021-01-24 20:55:40
Dobře shrnuto. Nejlepší De Jong, Nejhorší Martin (už několikátej zápas :-/). Hodně potěšil Puig. Opět si říká o více minut na hřišti. Umtiti jistota, hráls neskutečným přehledem a už ani nedokážu představit Araujo na lávce. Jsem zvědav co se bude dít až se vrátí Piqué. Náš tým má velký potenciál, ale v útoku musí být geniální Messi, rychlí driblér Dembélé a řádnej hroťák. Možná by stačilo z nouze pořídit prozatím Depaye místo Martina. Stejně v zimě Griezmanna neprodáme, aby byli prachy na někoho kvalitnějšího ... Haaland....Malen...