FC Barcelona vo včerajšom zápase predviedla brilantný výkon, keď porazila Granadu vo štvrťfinále pohára 3:5, ale až po predĺžení. Pred futbalových nadšencov bol tento zápas naozaj lahôdkou, a lahôdkou boli aj výkony niektorých hráčov Barcelony. Takéto sú známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie jedného štatistického portálu - sofascore.com. Whoscored.com tento zápas nehodnotil. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 3 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6

S gólmi toho veľa urobiť nemohol, no stál na začiatku akcie, ktorá viedla k prvého Albovmu gólu v zápase.

Roberto - 6,6

Návrat do základnej zostave po zranení veľmi neoslávil, pretože sa zranil opäť a musel z trávnika predčasne pod sprchy.

Araujo - 6,9

V prvom polčase urobil niekoľko pre neho nezvyčajných chýb, ale neskôr ukázal fenomenálny výkon, pretože v čase, keď sa mužstvo hnalo za vyrovnaním, bránil prakticky sám.

Umtiti - 4,7

Pri prvom góle sa dostal do nepríjemnej situácie, ale mal si poradiť lepšie. V prvom rade nemal stratiť loptu vo vlastnej šestnástke. Pri druhom góle bol nachytaný na hruškách a potom už nestačil rýchlemu Soldadovi.

Alba - 9

Ukázal úžasnú energiu a veľmi často sa zapájal do útokov. Bol aj ocenený, keď strelil 2 góly a na jeden ďalší prihral.

De Jong - 8,1

Neúnavný výkon zo strany Holanďana. V zápase sa ujal viacerých úloh v závislosti od toho, čo mužstvo potrebovalo. Vyhrával lopty v obrane, strelil svoj 6. gól v sezóne.

Busquets - 6,7

Dobre čítal hru, ale Koeman ho nahradil Puigom, pretože potreboval ofenzívnejšieho hráča.

Pedri - 7,7

Podobne ako De Jong, mal veľmi dobré momenty. Loptu mal nalepenú na kopačke a veľmi dobre si počínal aj pri návrate do obrany.

Trincão - 6,7

Stále čaká na svoj prvý gól v drese Blaugranas. Aj v tomto zápase sa dostal do dobrých príležitostí, ale šťastie opäť nestálo na jeho strane. Po hodine hry ho Koeman vystriedal.

Messi - 9

Síce nestrelil gól, ale jeho pasy viedli k prvým dvom gólom mužstva, jeho strelu doklepol do siete De Jong. Sám nastrelil žrď, ďalší pokus mu vyškriabal Aaron. Odohral veľmi dobrý zápas.

Griezmann - 9,3

Možno si pomyslel, že pôjde o zápas blbec, keď brankár súpera mu chytil aj výborné zakončenie po nožničkách. Ale potom to rozbalil naplno, keď strelil prvý gól Barcelony, vytvoril 2 góly pre Albu a pridal ešte jeden gól. V tejto sezóne nastrieľal už 12 gólov.

Náhradníci

56' Dest - 6,5

Rozhodca po jeho súboji v šestnástke odpískal veľmi prísnu penaltu pre Granadu.

63' Dembélé - 7,1

Nastrelil brvno, poslal do šestnástky niekoľko nebezpečných centrov a súperovi robil problémy vďaka rýchlosti.

63' Braithwaite - 6,3

Bol stále k dispozícii v okolí pokutového územia, v nadstavenom času mu brankár chytil pokus hlavičkou.

77' Puig - 7

Nemal priamy podiel na žiadnom z gólov, ale jeho prítomnosť na ihrisku zohrala v zlepšení výkonu Barcelony dôležitú úlohu.

106' Lenglet - 5,8

Do zápasu sa dostal v polovici predĺženia, aby vystužil obranu. Veľa práce nemal.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

17 komentáre
2021-02-04 09:40:09
To bol zápas priatelia ! Kto išiel spať v 80. minúte, môže si búchať hlavu o stôl... Pre mňa po Paríži (6:1) jeden z najlepších zápasov, aký som videl. a Hejteri, čo ste vo fóre písali za stavu 2:0, že čo u nás ešte robí Griezmann... presne toto :))))
2021-02-04 09:43:13
Piaty gól založil Dest a za jeho čas na ihrisku omnoho viacej podporoval útok ako Sergi. Samozrejme spravil nespravodlivú penaltu tak známku nižšiu trošku chápem, ale dať Robertovi vyššiu známku- no neviem, neviem.