Katalánci vo včerajšom pohárovom zápase s Granadou predviedli skvelý obrat, keď ešte v 87. minúte prehrávali 2:0, no zápas dokázali dostať do predĺženia, kde si vybojovali postup do semifinále Copa del Rey. Samotné stretnutie prinieslo viacero zaujímavých aspektov.

Nádej na zisk Copa del Rey stále žije

Zdalo sa, že Barcelona príde o možnosť získať ďalší titul v tejto sezóne, pretože v 87. minúte zápasu s Granadou prehrávala 2:0 a čas na Los Cármenes sa neúprosne míňal. Blaugranas však postúpili do semifinále nevídaným spôsobom, po skvelom obrate, ktorý dokonali v predĺžení. Spôsob, akým Katalánci vyhrali, by mal mužstvu dodať sebadôveru a vieru, keďže dokázali v úplnom závere takmer nemožné. Kataláncov v semifinále čaká niekto zo štvorice Levante, Sevilla alebo Real Betis/Athletic Club. Semifinálové dvojice určí zajtrajší žreb, no platí, že Barcelona je už len tri zápasy od zisku aspoň jedného titul v prebiehajúcej sezóne.

Chyby v obrane sú na dennom poriadku

Čo by to bol v podaní Kataláncov za zápas, v ktorom by sa na výhru nemuseli natrápiť a tú zložitejšiu cestu si mužstvo vyhralo aj včera. Dôvodom bol zlý výkon zo strany Samuela Umtitiho. Francúz pri prvom inkasovanom góle prišiel o loptu v šestnástke. Od spoluhráča síce nedostal loptu v čistej pozícii, ale mal ju odkopnúť do bezpečia, než o ňu prísť. Aj druhý gól ide na vrub Umtitiho, keď podcenil situáciu v strede poľa a Roberto Soldado ho potom poľahky prešprintoval a zvýšil na 2:0.

Samotným prekvapením bola nominácia Umtitiho do základnej zostavy, pretože v januári odohral už nejeden zápas. Ešte väčším prekvapením však boli chyby, ktorých sa dopustil, pretože v predchádzajúcich zápasoch hral dobre. Katalánci to však tentokrát dokázali odčiniť a strelili viac gólov ako inkasovali, no obrana mužstva v tejto sezóne nefunguje dobre a chyby v defenzívy stáli Barcelonu množstvo bodov. V Lige Majstrov sa však takéto prípady nemôže stávať.

Messi ide príkladom

Jednou z prekvapujúcich štatistík včerajšieho zápasu je to, že Argentínec sa nezapísal na streleckú listinu, hoci mužstvo strelilo 5 gólov. To však neznamená, že Messi nezohrával kľúčovú úlohu. Štatistiky jasne poukazujú na to, že v zápase sme z jeho strany videli všetko až na tie góly. Veď zaznamenal až 10 kľúčových prihrávok. Messi teda predviedol neúnavný výkon. Na bránku Aarona poslal až 7 striel, ale brankár Granady mu všetko pochytal, v jednom prípade nastrelil žrď. Prvé dva góly padli na Messiho centri na vzdialenejšiu žrď, zatiaľ čo De Jongov gól padol po Messiho strele, ktorú Aaron síce vyrazil, no Holanďan nemal problém doklepnúť loptu do siete. Kapitán tak mužstvo aj v tomto prípade potiahol.

Úžasné trio urobilo rozdiel

Vybrať hráča zápasu nebolo jednoduché, keďže fantastický výkon sme videli zo strany Griezmanna, De Jonga aj Jordiho Albu. Všetci traja hráči mali rozhodujúci podiel na víťazstve mužstva. Griezmann nadviazal na vynikajúcu formu z posledných zápasov a prsty mal v štyroch góloch Barcelony. V prebiehajúcej sezóne sám nastrieľal 12 gólov. Aj De Jong zaznamenal ďalší veľmi dôležitý gól a zdalo sa, že počas 120 minút zápasu s Granadou bol na ihrisku skutočne všade. A potom tu máme aj Jordiho Albu - zdalo sa nám, že počas celého zápasu len útočil a strelil dva góly. Ten prvý v nadstavenom čase a ten druhý padol po skvelom voleji. Okrem toho si do štatistík pripísal jednu asistenciu.

Je tento zápas pre Barcelonu bod zvratu?

Katalánci hrajú opäť komplikovanú sezónu a to z mnohých dôvodov, no zdá sa, že január a najmä tento zápas sa javí ako bod zvratu. Mužstvo bolo jednou nohou von z pohára a zdalo, že lopta nechce padnúť do siete Granady, no mužstvo sa ani tak nevzdalo a bojovalo do samotného záveru. Až prišla odmena a Blaugranas zaznamenali veľmi cennú výhru. V zápase sme od viacerých hráčov videli špičkové výkony, ale predovšetkým ten tímový, kedy každý ťahal za jeden povraz.

Araujo zahral výborne v obrane, Pedri pokračuje v mimoriadnych výkonoch, Puig a Dembélé odohrali skvelé striedania a prispeli k výhre. Zdá sa, že mužstvo má na to, aby niečo dosiahlo už v tejto sezóne a medzi hráčmi vzniká skutočné puto jednoty. Koeman bol na tlačovke po zápase na hráčov právom hrdý a aj fanúšikovia si tento zápas budú pamätať ešte veľmi dlho.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-02-04 20:07:03
vsude pisou, ze se vraci ta stara barcelona... ze to bylo vcera naprosto uzasne a prirovnavaji to k vyhre nad psg 6:1... nekteri tu psali, ze ani nepamatujou kdy naposled zazili pri zapase barcy tak krasny hrdy pocit:) to jako vazne nosite na ocich tak ruzove bryle? totalni chyby v obrane, takticke chyby trenera + absolutni neschopnost pri zakonceni (jasne, brankari proti nam maji posledni dobou opravdu sve zivotni zapasy), ale i tak... to jste z toho vcerejsku vsichni tak uvareni?
2021-02-04 21:07:14
refunox súhlasím s tebou chyby boli nehorázne ale zas to bol asi najlepší výkon čo barca podala s týmto teamom za poslednú dobu....
Som si konečne z chuti zakričal gool