Stopér FC Barcelona vyhlásil, že nech sú rozhodcovia v Španielsku akokoľvek profesionálni, nevedomky protežujú Real Madrid.

Piqué je známy svojimi vyhláseniami, v ktorých si nekladie servítku pred ústa a veci komentuje na rovinu. Tentokrát sa dotkol rozhodcov, o ktorých sa vedie debata, že v zápasoch uprednostňujú práve madridský Real: "Bývalý rozhodca pred časom povedal, že 85% rozhodcov pochádza z Madridu," uviedol Piqué v rozhovore pre Post United. "Ako teda nebudú pískať v prospech Madridu? Aj keď nevedome, ako nebudú pískať viac jednej strane, než tej druhej?" pýtal sa Piqué a pokračoval: "Rešpektujem profesionalitu rozhodcov a viem, že svoju prácu chcú robiť čo najlepšie, ale keď nastane moment, ktorý je pochybný..."

Piqué sa v rozhovore vyjadril aj k Sergiovi Ramosovi, ktorý rokuje s Realom Madrid o predĺžení zmluvy, no záležitosť sa nevyvíja dobrým smerom: "Sme kontakte, ale nehovoríme o obnovení zmluvy. Vychádzame spolu veľmi dobre. S Madridom je vzťah veľmi dobrý. Vymieňam si s nimi dresy, mám doma dresy Realu Madrid. Mám Cristianov, Benzemov, Ramosov... je ich niekoľko. Ale aby som si jeden obliekol, to je na mňa už priveľa," uviedol.

Pre médiá sú podpisy zmlúv v prípade Ramosa a Messiho nosnými témami najbližších mesiacov, ale Piqué nesúhlasí s tým, aby hráči mali v modernom futbale priveľkú moc: "Nemyslím si to. Majú vybudovanú osobnosť a môžu poskytnúť svoj názor, ale z tohto bodu sa rozhodnutia môžu ubrať jedným či druhým smerom. Keď máte vedenie a prezidenta, ktorý je veľmi silný, ktorý má jasnú ideu, hráči majú len veľmi malé slovo," povedal obranca a dodal: "Sergio je toho príkladom s rokovaniami o zmluve, ktoré prebiehajú: ak je tam silný prezident, ktorý prijíma rozhodnutia a chce ísť po svojej ceste, hráči nemôžu urobiť veľa," dodal.

Piqué zároveň veľmi stručne, no výstižne komentoval odchod Luisa Suareza do Atlética Madrid, kde aktuálne žiari, veď v 16. zápasoch strelil 14 gólov a má veľký podiel na tom, že Atlético vedie La Ligu s luxusným náskokom pred druhou Barcelonou: "Túto otázku sa opýtajte tých, ktorí ho nechali odísť. Nie je to moja chyba," dodal.

zdroj: goal.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-02-05 08:44:08
Ahojte kamoši,, náhodou neviete kedy je žreb Copa Del Rey?
2021-02-05 21:51:55
Pique jen rekl to co je pravda