Katalánci dokázali zvíťaziť v ďalšom ligovom zápase na ihrisku súpera. Tentokrát si tri body vezú z Andalúzie, keď porazili Real Betis 2:3. Zápas sa však pre zverencov Ronalda Koemana nevyvíjal priaznivo.

Najlepšie: Striedanie znamenajúce 3 body

Na slabšie začiatky zápasov v podaní Barcelony sme si už zvykli. Nevyužitá gólová príležitosť v podaní Lengleta a potom úvodný gól Betisu - opäť bolo potrebné otáčať zápas. Vtedy Koeman na ihrisko poslal Pedriho, Trincãa a predovšetkým Lea Messiho. Spomínaná trojica predviedla veľmi dobrý výkon. Pedri bojoval o každú loptu, Messi strelil gól a ďalší vypracoval a Trincão rozhodol zápas svojim prvým gólom v drese Barcelony. Dokonca aj príchod Umtitiho v koncovke zápasu vniesol do hry hostí pokoj, ktorý bol veľmi potrebný. Ronald Koeman si tentokrát zaslúžili potlesk. Dúfajme, že tak dobré čítanie zápasu sa v jeho prípade stane normou.

Najhoršie: Katastrofa v zálohe a zranenie Arauja

Už samotný úmysel hrať v strede poľa s Puigom, Busquetsom a Pjanićom bol riskantný, no nevyhnutý. Koeman musí šetriť svoje hviezdy, pretože na Barcelonu čaká semifinále Copa del Rey s FC Sevilla a osemfinále Ligy Majstrov s PSG. Bohužiaľ, riziko dnes neprinieslo požadovaný efekt, pretože hoci Puig zahral jednoducho priemerne, problémom bol predovšetkým výkon zo strany Busquetsa s Pjanićom. Sergio podal biedy výkon, pôsobil stratene a zle sa rozhodoval. O Pjanićovi sme počuli najmä vtedy, keď prišiel o loptu. Ak má Barcelona bojovať o tituly, tak Busquets s Pjanićom musia chytiť formu. Aby toho nebolo málo, Ronald Araujo, najlepší zo stopérov Barcelony, sa dnes zranil.

zdroj: fcbarca.com
foto: youtube.com

Diskusia

9 komentáre
2021-02-08 00:08:39
Najhorsie: dalsi trener ktoreho taktika je "postav Messiho a on nieco vymysli". Valverde 2.0. Dalsie zbytocne zabite sezony najlepsieho hraca historie
2021-02-08 00:17:54
Náhodou Messi ze střídačky je super možnost...protože vnese do obrany soupeře chaos