Kataláncom včerajší zápas s PSG vôbec nevyšiel a v prvom zápase semifinále Ligy Majstrov prehrali jednoznačne 1:4. Zverenci Ronalda Koemana odohrali dobrý prvý polčas, no v druhom dejstve opäť vybuchli. Známky odzrkadľujú výsledok.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,4

V zápase pôsobil nervózne, čo v jeho prípade je skutočne nezvyčajné. Predviedol však niekoľko skvelých zákrokov proti Mbappému, Keanovi či Kurzawovi a vďaka tomu Barcelona neprehrala vyšším rozdielom.

Dest - 4,7

Mal problémy s rýchlosťou a silou Mbappého počas celého zápasu až do takej miery, že Koeman sa na jeho miesto rozhodol poslať Minguezu.

Piqué - 5,8

Prekvapivý návrat a v zápase vydržal do 78. minúty. V obrane ho bolo počuť, keď rozdával inštrukcie. Ale chýbala mu rýchlosť, na čo poukazujú aj obrázky z jednej akcie, keď sa snažil stiahnuť Mbappeho k zemi.

Lenglet - 5,2

Neurobil nič totálne zlé, ale práve to je znepokojujúce. Jednoducho nebol dostatočne dobrý na to, aby si vedel poradiť s Mbappém a pri treťom góle nechal za sebou voľného Keana.

Alba - 5,5

Mal problémy s Keanom na svojej strane a v útoku nebol schopný urobiť nič.

De Jong - 6

Holandský záložník bol v dobrej forme a pre mužstvo vybojoval penaltu. Na hru však nemal taký vplyv ako Marco Verratti na hru PSG.

Busquets - 5,4

Mal svoje dobré momenty, ale nechával priveľa priestoru pred štvoricou obrancov a často strácal loptu na súperovej polovici, vďaka čomu PSG útočil do otvorenej obrany.

Pedri - 6,2

Zapojil sa do niekoľkých dobrých momentov, poslal skvelý pas Griezmannovi do šance, ale na druhej strane taktiež často strácal loptu. Jednu stratu dokázal zachrániť odkopom z bránkovej čiary.

Dembélé - 5,4

Nepremenil skvelú šancu na 2:0 momenty po Messiho penalte. V zápase vôbec nebránil, čím Kurzawovi umožnil prihrať na vyrovnávajúci gól. Kurzawu v priebehu zápasu nebránil do tej miery, že mu neskôr umožnil nebezpečne vystreliť na bránu.

Messi - 6,4

Snažil sa veľmi, ale nedokázal prevziať kontrolu nad zápasom do takej miery, ako by sa mu pozdávalo. Rozhodne premenil pokutový kop a vytvoril niekoľko šancí pre spoluhráčov, ale v útočnej tretine mu PSG so svojim skvelým herným plánom nedoprial priestor.

Griezmann - 5,7

Nepremenil niekoľko dobrých šancí, hoci ani jedna z nich nebola z tých, ktoré by sa dali ľahko zakončiť. Ku gólu mal najbližšie, keď zblokoval Navasovu snahu o prihrávku a lopta len tesne minula bránku PSG.

Náhradníci

71' Mingueza - 5,8

Nahradil Desta, aby ubránil Mbappeho, no v súčasnosti je to zrejme nemožné.

79' Trincão - 6,1

Predviedol jeden skvelý nábeh dopredu, ktorý ale nakoniec viedol ničomu.

79' Puig - 5,8

Koeman ho do hry poslal v momente, keď Barcelona už beznádejne prehrávala.

79' Pjanić - 5,9

Spolu s Puigom pracoval tvrdo, ale nemal dostatok času, aby niečo vytvoril.

85' Braithwaite - 5,8 

Po príchode sa dostal do niekoľkých pološancí, ale PSG ho v šestnástke pozorne bránil.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

22 komentáre
2021-02-17 09:12:19
Nuž, tak prvý komentár. Škoda, že ho pridávam po takomto zápase a takomto výkone. Rád by som chválil, ale neviem koho. To, čo stačí na slabšie mužstvá v La Lige evidentne nestačí na top tímy v Európe. Vysoké (postupové) víťazstvo očakával asi málokto, možno sa našli niektorí veriaci v slušný výsledok pred odvetou, žiaľ nedočkali sa. Jeden zázrak sme už však videli pred štyrmi rokmi. Ten tohtoročný sme už asi predviedli proti Granade. Nakoniec uvidíme, lopta je guľatá a stať sa môže čokoľvek aj keď... Dúfam, že v odvete dostanú šancu mladí. Čím skôr začnú zbierať skúsenosti z veľkých zápasov, tým lepšie. Bude to duel, v ktorom nemáme čo stratiť. Myslím, že fanúšik odpustí prehru (aj vysokú), ale musí vidieť snahu, krv a pot odovzdané na ihrisku.
2021-02-17 09:16:26
No někomu vytýkat, že nestíhá rychlosti Mbappému, když 99,99% hráčů na světě nestíhá jeho rychlosti mě přijde absurdní.