Je zrejmé, že Clement Lenglet v prebiehajúcej sezóne nepodáva dobré výkony, z jeho strany vídame chyby, ktoré sa mu v uplynulej sezóne nestávali a kedy hral dobre. Nepodával hviezdne výkony, ale uhral si svoje aj proti ťažším súperom.

Táto sezóna je z jeho strany najmä o psychike. Do ročníka nevstúpil ideálne a následne neuniesol tlak z toho, že sa počas Piquého absencie mal stať lídrom defenzívy v klube ako FC Barcelona. Post stopéra na Camp Nou je mimoriadne náročný. Obranca hrá zvyčajne s množstvom voľného priestoru za svojim chrbtom, z náročných situácii sa musí dostať kombinačne a samozrejmosťou je skvelá rozohrávka či schopnosť vyvážať loptu. No predovšetkým je potrebná správna mentalita.

Tá Lengletovi zjavne chýba, no v minulosti dokázal, že má na to, aby v Barcelone mohol pôsobiť minimálne ako záskok za dvojicu zadákov základu. Fanúšikovia by ho mali skôr podporiť, než ho hnať vidlami z Barcelony. Niekedy to v diskusiách fanweboch či na fanstránkach na sociálnych sieťach vyzerá ako v krčme, kedy sa istá skupina fanúšikov potrebuje vybúriť a teraz sa davové šialenstvo zameralo práve na Lengleta. Síce, vlastne ani nie. Nadáva sa na všetko.

Po dnešnej remíze sa opäť rozpredáva polovica kádra, vypadnúť z klubu musia francúzski idioti na čele s Griezmannom, predať je potrebné aj Dembélého, preč s Busquetsom, preč s Piquém, lebo je to pomalé poleno, preč aj s Koemanom... Hráči nie sú stroje. Vedia veľmi dobre, čo sa deje. Aj Lenglet. Ten si uvedomuje, že nehrá dobre. Po dnešnej chybe pri odchode z Camp Nou plakal. Nečudo.

Barcelona nabrala veľkú časť fanúšikov počas éry Pepa Guardiolu a tí sa viezli na vlne úspechu veľmi dlho. Cyklus je však na konci, zo zlatej generácie sú v klube už len niektoré legendy, no aj to na sklonku kariéry. Čo ďalej? S veľmi dobrým známym – fanúšikom Manchestru United –  sme diskutovali o tejto téme a dospeli sme k záveru, že nás čaká niečo podobné, čo si prežili Červení diabli po odchode Sira Alexa Fergusona. Niekoľko sezón hľadania sa, kým sa to celé utrasie. V dnešnej dobe však fanúšikovia len ťažko akceptujú fandenie klubu, ktorému sa nedarí niekoľko rokov v rade.

Môže sa to stať Barcelone? Áno. A veľmi ľahko. Najmä ak klub je v kritickej finančnej situácii a hviezdne posily jednoducho počas leta neprídu. Môžeme stavať na odchovancoch, ale opäť istý čas potrvá, kým sa veci utrasú. Bez tak čakať treble či len výhru v Lige Majstrov v nasledujúcich rokoch zostane v rovine snov. Dovtedy čo? Bude to v diskusiách nielen na force vyzerať ako v krčme štvrtej cenovej kategórie...?

 

zdroj: forcabarca.sk
foto: twitter

Diskusia

40 komentáre
2021-02-21 22:41:19
radšej nech dostanú šancu odchovanci, ako majú ďalej hrať takýto žoldáci typu lenglet firpo umtiti roberto pjanič braithwaite griezmann dembele
2021-02-21 22:42:06
Bohužiaĺ na to nemá, to teraz každý kto bude plakať by mal dostávať ďalšie šance? Dúfam že sa čoskoro zbavíme väčšiny francúzov v tíme.