FC Sevilla v dnešnom zápase nemala najmenšiu šancu. Katalánci ovládli zápas na Sánchez Pizjuán a vyhrali 2:0. Víťazstvo je veľmi dôležité aj z pohľadu nadchádzajúcej odvety semifinále Copa del Rey na Camp Nou.

Najlepšie: Taktický triumf

Ronald Koeman sa pokúsil vystužiť obranné rady pomocou taktických zmien. Dnes poslal na trávnik Barcelonu s trojicou stopérov a Desta s Albom posunul do stredu poľa. V útočnej línii hrali Messi s Dembélém. Veľmi rýchlo sa ukázalo, že Holanďan trafil do čierneho. Barcelona bola dnes ako mužstvo kompaktná a efektívna v defenzíve - súper mal veľké problémy dostať sa vôbec k strele na bránku Ter Stegena. Na druhej strane trávnika sa hosťom podarilo vypracovať niekoľko vydarených akcií, ktoré sa skončili gólmi Dembélého a Messiho. Za zmienku stojí aj vydarené striedanie Moribu, ktorý síce nemôže zabezpečiť takú kontinuitu hry ako Pedri, ale ukázal sa v ofenzíve a prihral na druhý gól. Barcelona potrebovala presne takýto triumf nad silným súperom.

Najhoršie: Zranenia

Dnešný zápas vyšiel Kataláncom naozaj na výbornú. Pomerne rýchlo strelený vedúci gól, isté zákroky v obrane a zápas pod kontrolou takmer celých 90 minút. Dá sa povedať, že sa nemáme ani na čo stážovať. Ale. Smola sa dnes nalepila na päty veľmi dôležitým hráčom, pretože Pedri a Araujo museli trávnik predčasne opustiť. Vyzerá to tak, že Pedri si poranil hamstring a chýbať bude niekoľko týždňov, zatiaľ čo stopér by nemal pauzovať veľmi dlho. Jasno však budeme mať až po lekárskych vyšetreniach.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

17 komentáre
2021-02-27 18:52:14
Dnes fakt paradny vykon od kazdeho na hrisku takto by som si vedel prrdstavit nasu hru do buducnosti este ta efektivita a skoda sraneni dufam ze to nie je vasne ani v jednom pripade, kazdopadne ma dnes velmi milo prekvapili .. ked Koeman po minulych zapasoch povedal ze sme hrali dobre tak co to bolo dnes ? ?
2021-02-27 18:57:14
škoda tych zraneni :(