Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii po odvete semifinále Copa del Rey uviedol, že Barcelona bola v dvojzápase so Sevillou lepšia a zaslúžila si postup do finále.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Dnes si zopakoval rovnaké rozostavenie, vďaka ktorému ste vyhrali v sobotu v Seville. Neobával si sa toho, že súper na to bude pripravený?

"Pred zápasom sa vždy analyzuje potenciálna hra súpera. Rozhodol som sa pre to isté, pretože predchádzajúci zápas v tomto rozostavení nám vyšiel na výbornú. Nezaviedol som priveľa zmien, hráčom som odporučil hrať vysokým presingom a oni zahrali fenomenálne."

[Marta Ramón, RAC1] Táto sezóna je pre teba ťažká vzhľadom na to, čo sa deje v klube. Myslíš si, že dnešný zápas tvoju trénerskú pozíciu posilní?

"Po prvé, gratuláciu za svoju prácu a ambície si zaslúži mužstvo. Zlepšili sme sa pokiaľ ide o hru bez lopty, sme agresívnejší, vždy si vytvárame situácie. Som hrdý, dnešný výsledok je veľmi dôležitý pre klub, ale aj pre mňa. Ak vyhrávame, sme dobrí, ak prehrávame, sme slabí."

[Adria Albets, Cadena SER] Je to pre teba doteraz tá najšťastnejšia noc v úlohe trénera Barcelony?

"Áno, pretože nám zostal už len jeden krok k zisku dôležitej trofeje. Za stavu 0:2 sme museli hrať perfektne a to sa podarilo. Ako tréner nemôžem od svojich hráčov žiadať nič viac. Hrali, tvorili, bojovali do samého konca. Tento postup si zaslúžili za to, že v dvojzápase boli lepším mužstvom."

[Helena Condis, Cadena COPE] Umožňuje toto víťazstvo veriť v zázrak v Paríži?

"Je jednoduchšie otočiť dvojgólovú stratu, ten druhý výsledok je úplne iný. PSG je skvelé mužstvo so skvelými hráčmi, ale vycestujeme tam, aby sme vyhrali. Budeme bojovať, ale ak postup nebude možný, tak to akceptujeme a budeme si robiť svoje v iných súťažiach."

[Josep Capel, RNE] Bude dnešný zápas v tejto sezóne prelomový?

"Je pravda, že mužstva naberá na sile, je jednotné, svoje úlohu zohrávajú aj mladí hráči. Vieme, že mužstvo hrá dobre s loptou, ale zlepšilo sa aj v momentoch, v ktorých je potrebné brániť. Sme silnejší, viac beháme, využívame agresívnejší presing. Budúcnosť vidím pozitívne."

[Sergi Capdevila, Sport] Ako si prežíval penaltu pre Sevillu? Sledoval si to, alebo si sa radšej otočil? Bol to kľúčový moment dvojzápasu.

"Áno, bola to najdôležitejšia chvíľa. Ak by Sevilla vyrovnala, streliť jej tri góly by bolo mimoriadne ťažké. Všetci vieme, že Ter Stegen je skvelý brankár a špecialista na také situácie. Penaltu som sledoval, pretože som nemohol nič zmeniť a Marcovi som dôveroval. Myslím si, že tento výsledok je zaslúžený, vytvorili sme si viac šancí a boli sme lepší."

[Edu Polo, Mundo Deportivo] Boli tieto dva zápasy proti Seville vo vašom podaní tie najlepšie v sezóne? Ako sa cíti Piqué, je zranenie vážne?

"V prípade Gerarda si počkáme do zajtra, ale nie to to, čo sa mu stalo predtým. Musíme počkať na podrobnosti. Sevilla je mužstvo, ktoré chce hrať vysoko, preto sa tieto zápasy odohrali na veľmi vysokej úrovni a my sme si svoju úlohu odviedli na výbornú."

[Xavi Lemus, TV3] Ako hodnotíš dnešný Piquého výkon? Strelil kľúčový gól a aj potom čo sa zranil, bojoval do samotného konca a ukázal svoj charakter.

"Áno, Gerard dnes odohral skvelý zápas a dokázal, že patrí medzi lídrov nášho tímu. Pred koncom zápasu sa presunul do útoku, pretože tam mohol byť nebezpečný a streliť gól. Tak sa stalo, urobil to v dôležitom momente. Ale celé mužstvo dnes zahralo výborne, je potrebné oceniť všetkých hráčov. Som na nich hrdý."

[Jordi Blanco, ESPN] Veľmi ti chýba prítomnosť fanúšikov, najmä počas tak šťastných okamihov ako dnes?

"Každý zápas hraný na Camp Nou bez fanúšikov je smutný, pretože futbal sa hrá pre nich. Prežiť tento zápas v prítomnosti 90 000 fanúšikov na štadióne by bolo ešte mimoriadnejšie. Chýbajú nám."

[Bruno Balleste, Barça TV] Aký odkaz by si chcel po tomto zápase odkázať fanúšikom?

"Po prvé, chcel by som pogratulovať hráčom za ich prácu a hru v dnešnom zápase, som na nich hrdý. Budeme bojovať vo finále, aby sme tento pohár vyhrali pre fanúšikov."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2021-03-04 01:33:59
Koeman dnes na jednotku, johanna je*ne
2021-03-04 01:43:24
Dobre povedal ied vyhrávame sme silný keď prehrávame sme slabý ?trafil klinec po hlavičke ?