FC Barcelona nepostúpila do štvrťfinále Ligy Majstrov, keď v osemfinále nestačila na Paris Saint Germain. Kataláncov môže mrzieť prvý zápas na Camp Nou, ktorý prehrali 1:4. Odveta v Parku Princov bola iná pesnička a Blaugranas svojho súpera krásne točili, no zradila ich mizerná efektivita. V inom by prípade by postup nebol vôbec nereálny. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,2

Nemal žiadnu prácu. Gól inkasoval z pokutového kopu.

Mingueza - 6,3

Začal veľmi dobre, zaznamenal zopár veľmi dôležitých zákrokov, ale potom v priebehu krátkeho času videl po faule na Mbappého žltú kartu a hneď na to ho fauloval opäť. Vzhľadom na to, že do konca zostávalo odohrať celú hodinu, Koeman ho pre istotu vystriedal.

De Jong - 7

Chýbal  v strede poľa, ale v obrane podal veľmi dobrý výkon a zakaždým, keď sa mu naskytla príležitosť, zavítal aj do ofenzívy.

Lenglet - 5,7

Zapríčinil pokutový kop, ktorý sa podľa niektorých expertov ani nemal pískať. Icardiho vôbec nevidel, lopta bola zároveň úplne mimo hru. V každom prípade smolný okamih.

Dest - 6,8

V útoku bol veľmi nebezpečný, v prvom polčase si z Kurzawu robil dobrý deň. Okrem toho mohol skóroval, keď nastrelil brvno.

Pedri - 7,1

Ďalší veľmi dobrý výkon od 18-ročného záložníka. Až za ním prišiel Mbappé a po zápase si od neho vypýtal dres.

Busquets - 7,3

Bol zapojený takmer do každej akcie Barcelony a nemal ďaleko ku gólu, no v dvoch prípadoch ho Navas vychytal.

Alba - 6,8

Lietal hore dole po svojej strane, no v poslednej tretine mu chýbala vyššia efektivita.

Messi - 8,1

Strelil brilantný gól, ale môže si búchať hlavu o stenu, že tých gólov nestrelil viac. Nepremenil veľmi dôležitú penaltu tesne pred koncom prvého polčasu, ktorá mohla zmeniť celý zápas. V druhom polčase mu zakončenie z čistej pozície zblokoval Marquinhos.

Dembélé - 6,9

Bol mimoriadne nebezpečný, najmä v prvom polčase, ale keď sa už dostal do šancí, všetky zahodil. Streliť gól mal minimálne v 19. a 35. minúte.

Griezmann - 7

Zahral výborný pas Dembélému do šance, získal pre mužstvo pokutový kop a neúnavne sa sťahoval pomáhať v defenzíve, veľmi pomohol neutralizovať Mbappého.

Náhradníci

35' Firpo - 6,7

Vystriedal Minguezu ešte v prvom polčase a proti Mbappému zahral veľmi dobre.

66' Trincão - 6,2

Snažil sa, ale na zápas nemal veľký vplyv.

79' Pjanić - 6,2

Odohral málo, no aj napriek tomu dokázal sklamať.

79' Braithwaite - 6,3

Do hry zasiahol neskoro na to, aby mohol niečo urobiť.

79' Moriba - 6,3

Dostal len 10 minút, ale ide o ďalší dôkaz, že Koeman mu dôveruje.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

15 komentáre
kluc Premium
2021-03-11 10:19:50
Čo viac chcete, Braithwaite 100% úspešnosť prihrávok...Firpo zahral výborne aj Trincao dobre nastúpil...inak zaslúžene známky
2021-03-11 10:20:45
Škoda za toho Dembelého... Ale v poslednej dobe povedzme si úprimne je jeden z naší h najnebezpečnejších hráčov. Trošku ešte popracovať na využití šancí a bude to v poriadku.

Druhou vecou je že včerajší výkon bol naozaj brilantný. Som veľmi rád že po takom dlhom čase som videl takúto Barcelonu. Len tak ďalej!