Španielske médiá bijú na poplach kvôli nárastu pozitívnych prípadov na koronavírus v tíme Realu Valladolid. Pozitívne testovaní boli štyria hráči a na začiatku apríla má mužstvo Sergia Gonzáleza hrať zápas proti Barcelone.

Prvým nakazeným bol Roberto Jimenez, ktorý nedávno nahradil Jordiho Masipa v bránke. Náhradný brankár je od utorka v karanténe. Mužstvo sa rozhodlo zrušiť stredajší tréning. Včera však Real Valladolid informoval, že pozitívne výsledky mali aj Míchel, Kike a Luis Pérez. Všetci hráči smerovali do karantény a zostávajú vo svojich domovoch. Aj tak ide o pozitívne správy, pretože predtým médiá uvádzali, že infikovaných je až 6 hráčov a ďalší 3. členovia trénerského štábu.

Real Valladolid sa navyše rozhodol, že mužstvo sa vráti k tréningom až v pondelok. Hráči bude naďalej chodievať na testy na koronavírus a klub je v kontakte s vedením La Ligy a miestnou epidemiologickou službou a dodržiava všetky platné nariadenia. Real sa snaží o to, aby sa zápas s Barcelonou nemusel zbytočne preložiť na iný termín. Ten je na programe 5. apríla a do zápasu zostáva dostatok času. Všetko tým pádom závisí od vývoja situácie.

Pravidlá sú v tomto smere jasné - káder na zápas musí pozostávať minimálne z 13. hráčov prvého tímu a rezervy, ak tá spĺňa príslušné sanitárne nariadenia. Na trávniku musia byť prítomní aj minimálne piati členovia trénerského štábu prvého tímu. Zatiaľ sa zdá, že najbližší zápas Barcelony s Realom Valladolid nemusí byť ohrozený, no v súčasnosti nie je možné vylúčiť, že stretnutie bude nakoniec preložené.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-03-25 15:48:38
Nič sa prekladať nebude. Ďalšie dni naviac bez normálneho futbalu by ma dostali do hrobu aj bez koróňi. Hlavne po tých hrozných udalostiach na Cypre. Odchádzam na balkón a potom 10. krát vyniesť smeti. Pes sa už predomnou podlo skrýva...