Ronald Koeman bude trénerom Barcelony s vysokou pravdepodobnosťou aj v nasledujúcej sezóne a má veľmi jasno v tom, že chce, aby mu prezident Joan Laporta a športový riaditeľ Ramon Planes zostavili do budúceho ročníka mužstvo, ktoré bude konkurencieschopné na všetkých frontoch.

Laporta verejne deklaroval to, že Holanďanovi verí. Jeho práca hovorí za všetko a chce v nej aj pokračovať. Počas leta by rád posilnil defenzívu tímu, stred poľa aj útok, zatiaľ čo presadzuje mená, ktoré nebol schopný získať do tímu počas uplynulých prestupových období z dôvodu zlej finančnej situácie.

Koeman pritom počas celej sezóny varuje, že súčasný káder prvého tímu nie je schopný bojovať o všetky trofeje, no Barcelona je napriek tomu druhá v La Lige, keď z posledných 39. bodov získala až 37 a okrem toho sa prebojovala do finále Copa del Rey, kde na ňu čaká Athletic Club.

Tréner Barcelony je v každom prípade ambiciózny a chce, aby jeho mužstvo dokázalo zabojovať o všetky trofeje už v budúcej sezóne. Z tohto dôvodu by v tíme rád privítal nové posily, ktoré nielenže posilnia mužstvo, ale nadšení z nich budú aj fanúšikovia Barcelony a celý projekt povzbudí Messiho k tomu, aby nakoniec zostal na Camp Nou. A práve v to Koeman dúfa.

Medzi posty, ktoré Holanďan plánuje posilniť, patrí stopér a túto dieru by mal zaplátať príchod Érica Garcíu z Manchestru City. Koeman by rád získal aj záložníka, napríklad Georginia Wijnalduma, ktorého si vyžiadal už počas uplynulého leta a ktorý je, podobne ako García, počas leta dostupný zadarmo.

Ďalšou pozíciou, ktorá potrebuje vystužiť, je ľavý bek a ak to bude možné, Barcelona by mala kúpiť aj hrotového útočníka, pretože v kádri sa nenachádza vhodný nástupca Luisa Suareza. Potrebný môže byť aj náhradný brankár, nakoľko sa očakáva, že Neto z klubu odíde.

Pokiaľ ide o zloženie ofenzívy, Koeman je presvedčený, že Messi a Dembélé zostanú hráčmi Barcelony, hoci jednému končí zmluva tento rok a druhému na ten budúci. Holanďan by však chcel mužstvo posilniť o Memphisa Depaya, ktorý by taktiež mohol prísť ako voľný hráč. Číslom jeden na prestupovom zozname Joana Laportu je však Erling Håland a Koeman by voči jeho príchodu určite nenamietal.

Vládne prezident

Koeman dal vedeniu aj Laportovi jasne najavo, že príchod posíl automaticky neznamená to, že v budúcej sezóne bude zanedbávať akadémiu a mladších hráčov v šatni odstaví na vedľajšiu koľaj. Práve naopak, nevie sa dočkať návratu Ansu Fatiho a radosť má z výkonov Pedriho, Arauja, Minguezu či Moribu. Pamätá aj na Alexa Collada a Konrada de la Fuenteho.

Tréner Barcelony má jasno v tom, že ak sa Barcelona chce pokúsiť vyhrať Ligu Majstrov, musí zvýšiť kvalitu v kádri. A teda nastal čas na to, aby sa s mužstvo rozlúčili hráči ako Firpo, tak aj Braithwaite či Fernandes, miesto ktorých prídu vyššie spomínané posily. Posledné slovo má však Joan Laporta, hoci ten dúfa, že sa s trénerom zhodne v čo najviac veciach. A dúfa v to aj Koeman.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

7 komentáre
2021-03-26 08:36:50
Boze, dookola stale len tie iste bludy... Vsetko, co je napísané človek uz miliónkrát cital, nic sa nadalej nevie na isto a tak ci tak o tyzden budu zas aktualnejsie famy o inych tiez známych transferovych cieľoch. Cele taketo clanky strata casu. Ako niekto moze stale pisat taketo chujoviny plne "prevratnych" informácií
2021-03-26 09:41:07
Ešte by som do tohto zoznamu zaradil Alabu, ak sa ešte nedohodol s Realom a ak by nevyšiel Haaland, tak možno Aguero alebo niekto iný. Depayovi veľmi neverím.