Sergio González absolvoval tlačovú konferenciu po zápase s Barcelonou na Camp Nou, na ktorej novinárov zaujímal najmä výkon rozhodcov.

Ako hodnotíš hru rukou v podaní Jordiho Albu v pokutovom území?

"Musím byť zdržanlivý, pretože to, čo sa stalo, sa len ťažko prehĺta. Už som povedal rozhodcovi, že VAR tu na niečo je a hráči hrajú o veľa, nielen Barcelona. Ruka bola zrejmá. Ak má rozhodca pochybnosti, musí využiť VAR. Všetci to vidíme. Pokiaľ ide o červenú kartu, rád by som videl, čo by sa stalo, ak by fauloval hráč Barcelony. Bola to diskutabilná akcia."

Čo ti povedal rozhodca?

"Čiarovému a technickému rozhodcovi sme povedali, že ruka je jasná. Povedali nám, že lopta trafila ruku, ale ruka nebola zodvihnutá. Nevedel som, že ruka musí byť v určitej výške, aby bolo možné odpískať pokutový kop. Hráme o veľa, Real Valladolid hrá v tej istej lige ako Barcelona a všetci si zaslúžia rovnaké zaobchádzanie. Všetky rozhodnutia musia byť správne. Žiadne pravidlá nehovoria o tom, že ruka musí byť v nejakej výške. Neriešim, či je ruka vysoko alebo nízko, ale VAR je tu na to, aby to preveril."

Videl si faul pred gólom Barcelony?

"Je možné, že došlo k priestupku, ale potom si Barcelona vymenila niekoľko prihrávok a my sme to zle vyvážili. Pablo Hervias nepokryl Ilaixa a akcia sa skončila gólom. Je to naša chyba, musíme to priznať a bodka. Možnože by sa to nestalo, ak by sme hrali v jedenástich, pretože Plano by bol na správnom mieste. Možno by nás upokojil pokutový kop, ale mohlo to byť aj tak, že by sme využili penaltu a Barcelona by nám potom strelila 4 góly."

Ako by si zhodnotil tento zápas z vašej strany odhliadnuc od kontroverzií?

"Odohrali sme skvelý zápas. Minulý týždeň bol veľmi ťažký vzhľadom na koronavírus, ale mužstvo ukázalo svojho ducha a túžbu udržať sa v Primera Division. Urobili sme veľký krok vpred a mužstvo je potrebné pochváliť za tento zápas. V prvom polčase sme boli dokonca lepší a to je potrebné povedať. V druhom polčase sme boli viac unavení a súper podnikol viac akcií, no dobre sme odpovedali. Červená karta nás veľmi poškodila, pretože Barcelona už nemusela behať smerom k vlastnej bránke a v nešťastnej akcii z 90. minúty sme dostali gól. Bol to však kompletný zápas, ukázali sme našu osobnosť na veľmi ťažkom štadióne proti nebezpečnému súperovi. Držali sme sa predpokladov, mali sme gólové príležitosti, ako strela Kodra do konštrukcie bránky. Myslím si, že sme urobili veľa dobrých vecí. To nám musí vyznačiť cestu na posledných 9. kôl."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2021-04-06 11:56:22
zvlastne, preco sa novinari nikdy neopytaju aj na kontroverzie proti Barcelone, nie len tie pre Barcu...Tiez by ma zaujimalo co by trener povedal...ale inak celkom kultivovane vyjadrenie
2021-04-06 11:58:43
Rozhodca podla mna rozhodol aj z časti dobre co sa tyka ruly albu. Lolta sa len suchla o jeho ruku, nezmenila smer a nijak neovplynila hru