Yaya Touré poskytol rozhovor pre rádio Cadena SER, v ktorom sa vyjadril k svojej kariére v Barcelone, budúcnosti Lea Messiho a ďalšom smerovaní svojej kariéry.

Odchod z Barcelony

"V Barcelone som chcel ukončiť kariéru, ten klub bol mojim snom. Keď pozerám na všetky tie strelené góly, na spoluhráčov, ktorých som mal po svojom boku... Bolo to pôsobivé. Mal som šťastie, že som tam prestúpil. Odchod bol ťažký, ale taký je život. Musel som zmeniť mužstvo a chcel som zohrávať dôležitú úlohu na inom mieste. V roku 2009 sme vyhrali všetko, v roku 2010 o niečo menej. Busquets bol pri mojom odchode kľúčový, pretože bol veľmi dôležitý, dobrý a mladý... Chcem som získať minúty, hrať a užívať si to. Mal som 28 rokov a musel som hrať v strede obrany proti Manchestru, Chelsea, Athletic... Bolo to veľmi ťažké. Nechcel som a nevedel som hrať v obrane."

Budúcnosť

"Končím trénerský kurz na Ukrajine. Neviem, aká bude moja budúcnosť, vždy som bol fanúšikom Barcelony a vždy som tam chcel skončiť. Neviem, či v Barcelone B, či v juvenil, ale raz by som tam chcel pracovať. Veľmi by som chcel začať v La Masii. V Barcelone mám stále dom. Viem, že som tam obľúbený. Odchod bol ťažký, pretože som tam mal všetko... Po mojom boku najlepšieho hráča na svete, Xaviho, Iniestu... Mladí mali ohromný talent."

Kariéra v Barcelone

"Barcelona ma naučila inej mentalite, víťaznej mentalite pre fanúšikov. Keď sme vyhrávali nad Realom či v inom dôležitom zápase a potom som vyšiel s rodinou do mesta, všetko som mal zadarmo. Chcel som zaplatiť, ale odmietali to. V roku 2009 bol najlepším momentom gól vo finále Copa del Rey. Keita mal loptu, hral v strede obrany a ak by som ju ja stratil, bolo by to veľmi riskantné. Veril som sa však. Toquera na mňa vybehol a ja som vystrelil. Ako Messi! Pozerám sa na videá a myslím si, že som urobil niečo pôsobivé."

Messi

"Keď som prišiel do City, pýtali sa ma, aký je Messi. Odpovedal som, že som mal šťastie, pretože je to výnimočný futbalista. Všetci vieme, že Cristiano je veľmi dobrý, ale Leo má niečo výnimočné, čo iní nemajú. Veľa ľudí hovorí, že by mal odísť z Barcelony, ale on vie, že je to klub pre neho. Dúfam, že zostane. Je to normálny človek, nehovorí veľa, ale je veľmi milý. Neviem si ho predstaviť mimo Barcelonu. Laporta musí urobiť všetko, aby zostal. Sledovať Messiho v inom klube by bolo zvláštne."

Vzťahy s Guardiolom

"Najdôležitejšie je, že som bol vždy skromný. S Guardiolom sme mali problém, v City sa potom zmenilo niekoľko vecí. Je to ťažké. Vždy som mal rád priame veci."

zdroj: Cadena SER
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-04-19 22:03:09
Tak tohohle hráče jsem tehdy hodně obrecel a bohužel mi to naštvání, že ho Pep pustil přešlo na Busiho, ktery byl ten nástupce a aniž bych ho v te dobe znal hned jsem ho nemusel a trvalo dlouho než se to obrátilo.
barcelonista29 Premium
2021-04-19 22:05:40
Nefunguje fórum