Zverenci Ronalda Koemana odohrali priam ideálne finále Kráľovského pohára a Barcelona tak po dvoch rokoch získala svoju prvú trofej. Zápas Blaugranas vyšiel na výbornú a výborné sú aj známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie jedného štatistického portálu - sofascore.com. Whoscored.com tento zápas nehodnotil. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 3 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 7,4

Barcelona dominovala takmer počas celého zápasu, čo znamená, že veľa práce nemal. Až na jednu chybu v prvom polčase predviedol vynikajúcu hru nohami.

Mingueza - 7,3

Odchovanec La Masie hrá fantastickú sezónu a v tomto zápase podal ďalší istý výkon. V prvom tíme sa zjavil z ničoho a teraz je hráčom základu.

Piqué - 8,1

Vrátil sa po zranení kolena a v zápase ukázal spoľahlivý výkon, komandoval zadné rady.

Lenglet - 7,5

V posledných dvoch mesiacoch podáva oveľa lepšie výkony v porovnaní s predchádzajúcim obdobím tejto sezóny. Jeho hra pôsobí ďaleko sebavedomejšie, než predtým.

Busquets - 7,9

Keď Barcelona stratila loptu, rázne vybiehal na hráčov súpera, loptu využíval umne a kreatívne prihrával pomedzi línie.

Dest - 6,8

Dobre sa zapájal do ofenzívnych akcií tímu a pre Griezmanna vytvoril jednu skvelú šancu.

De Jong - 9,7

Bol všade. V prvom polčase nastrelil žrď, prihral na dva zo štyroch gólov, jeden strelil sám. Taktiež stíhal brániť, predviedol niekoľko blokov a zápas kontroloval zo stredu poľa. Veľkolepý výkon!

Pedri - 7,4

Počas celého zápasu produkoval brilantné prihrávky a bol užitočný na lopte. Takmer strelil gól, ale jeho pokus výborne zneškodnil brankár Athletic.

Alba - 8,4

Keď hráva na tejto pozícii, miluje slobodu, ktorá s týmto postom súvisí. Prihral na dva góly.

Messi - 9,4

Strelil brilantný prvý gól, keď výborne spolupracoval s De Jongom. Pridal ešte jeden, ale aj bez gólov by odohral vynikajúci zápas. Podal fantastický výkon.

Griezmann - 7,8

Nepremenil dobrú šancu, ale potom sa mu predsa len podarilo otvoriť skóre duelu. Dobre spolupracoval v útoku a bez lopty tvrdo pracoval pre mužstvo.

Náhradníci

74' Sergi Roberto - 6,5

Keď sa Katalánci dokázali strelecky presadiť, nahradil Desta.

81' Ilaix Moriba - 6,8

Dostal pár minút pred koncom, no ide o veľmi cenné minúty, keďže mladý, len 18-ročný, záložník získal svoju prvú trofej.

82' Araujo - 6,8

Podobne ako Ilaix, Araujo si vychutnal posledné minúty finále už za rozhodnutého stavu.

87' Braithwaite - bez hodnotenia

Koeman ho do hry poslal za rozhodnutého stavu.

88' Dembélé - bez hodnotenia

Drobný zdravotný problém ho posadil na lavičku, ale Koeman mu doprial kúsok z finále tesne pred koncom.

zdroj: sport.es sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

10 komentáre
2021-04-18 10:00:27
Včera výbroný zápas..spolupraca pri góle Messi - Jong - Messi mi pripomenula spoluprácu Messi - Alves - Messi, včera radosť pozerať!..a gratulácia k trofeji, ešte to dotiahnúť v lige do úspešného konca a bude super.
Ale neviem sa zbaviť dojmu, že aj keď je Ter Stegen výborný brankár, je neistý pri centrovaných loptách a 90% jeho dlhých nákopov nájde buď protihráčov, alebo skončia mimo ihriska..
2021-04-18 10:12:46
Ter Stegen: nesuhlasim. Velakrat pochybil, nielen raz. Este dobre, ze sa malokrat dostali pred nasu branku. A Mingueza by si zasluzil vyssie hodnotenie.