FC Barcelona vo včerajšom zápase dokázala zdolať Getafe výsledkom 5:2, no priebeh zápasu v druhom polčase bol úplne iný, než by sa z výsledku mohlo javiť. Viacero hráčov odohralo slabý zápas a tak dopadlo aj samotné hodnotenie.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 5,8

S gólmi toho veľa urobiť nemohol.

Mingueza - 6,6

Striasol zranenie kolena z úvodu zápasu a podal dobrý výkon, hoci Koeman mal zjavne iný názor, keď po ňom v druhom polčase vybehol a neskôr ho prekvapivo stiahol z trávnika. Zdalo sa, že trénerovi Barcelony prekážalo to, že mladík sa často vydával na ofenzívne výpady a za sebou nechával otvorený priestor.

Piqué - 6,6

Odohral len prvý polčas a postupne sa zotavuje zo zranenia.

Lenglet - 5,3

Mal smolný úvod zápasu, keď dostal veľmi prísnu žltú kartu za faul na Iglesiasa a neskôr si dal veľmi nešťastný vlastný gól.

Roberto - 6,2

V tomto zápase vytlačil Desta na lavičku a pripísal si prvý zápas v základe od novembra. Nepodal však dobrý výkon, mal prsty v prvom góle Getafe.

De Jong - 6,8

Holanďan je hráčom na všetky pozície a počas rôznych situácií, no nehral na tak dobrej úrovni ako vo finále pohára. Začal v strede poľa a neskôr sme ho videli na pravej či ľavej strane trojčlennej obrany.

Busquets - 7,9

Zahral brutálnu kolmicu na Messiho pri prvom góle mužstva. V zápase sme z jeho strany videli množstvo skvelých prihrávok. V súčasnosti je vo veľmi dobrej forme.

Pedri - 6

Zasiahol do 46. z 47. zápasov Barcelony v tejto sezóne, ale z jeho výkonu je zrejmé, že by mu prestávka padla vhod.

Alba - 6,6

Dobre spolupracoval s Messim a ako zvyčajne si nabiehal do útoku, hoci v tomto zápase nemal na ofenzívu svojho mužstva až tak veľký vplyv.

Griezmann - 6,8

Pracoval tvrdo pre mužstvo a svoju odmenu si vyzdvihol v závere zápasu, keď vybojoval a aj premenil pokutový kop. Ten mu prenechal Leo Messi, ktorý mal možnosť zaznamenať hetrik.

Messi - 9,3

V dvoch prípadoch nastrelil žrď, strelil však aj 2 góly a prihral na ten Araujov. V súčasnej forme je schopný sám dotiahnuť Barcelonu k titulu.

Náhradníci

46' Araujo - 6,4

Zapríčinil pokutový kop, ale chybu odčinil, pretože neskôr sa gólovo presadil.

46' Moriba - 6,6

Podal dobrý výkon počas druhého polčasu a určite mu to pomôže v ďalšom rozvoji.

64' Trincão - 6

Zdá sa, že odkedy Barcelona hráva na troch obrancov, je trochu limitovaný, ale v každom prípade nehráva úplne dobre.

75' Umtiti - 6

Nahradil v závere Minguezu, ktorý sa pohádal s Koemanom.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

9 komentáre
2021-04-23 12:17:31
Busquets podle mě nejlepší výkon v sezóně ?
2021-04-23 12:21:57
Messi plusko za prenechanie penalty Griezimu na úkor hetriku