FC Barcelona sa so ziskom titulu v La Lige môže rozlúčiť. Po včerajšej nevysvetliteľnej remíze 3:3 na pôde Levante určite. Pritom po prvom dejstve viedla 2:0, ale čo Blaugranas vyviedli v druhom dejstve, sa vysvetľuje len veľmi ťažko. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 5,6

Nemôže ani za jeden z inkasovaných gólov, ale je potrebné povedať, že v súčasnosti nepodáva tak fantastické výkony ako v posledných rokoch.

Araujo - 6,4

Opäť si poranil členok a odohral len prvý polčas. V druhom citeľne chýbal.

Piqué - 6,1

Má 34 rokov a teda je len o 6 mesiacov starší ako Morales, pritom počas zápasu sa neraz stalo, že Piqué popri Moralesovi vyzeral o dosť staršie. Aj Leon sa s Piquém nemaznal pri treťom góle.

Lenglet - 6,2

Vyskúšal šťastie z diaľky v prvom polčase, ale za katastrofu v obrane v tom druhom nesie svoj podiel viny aj on. V každom prípade je potrebné dodať, že Lenglet sa tentokrát žiadnej hrubej chyby nedopustil.

Busquets - 6,2

Zápas odohral s maskou na tvári vzhľadom na zranenie z posledného stretnutia. Podobne ako v prípade De Jonga, aj Busquets stratil v druhom polčase kontrolu nad stretnutím.

Dembélé - 7,9

Prihral Pedrimu na gól a zavesil tretí presný zásah tímu. Zároveň tvrdo pracoval aj defenzíve na poste, kde ako krídelník nehráva často.

De Jong - 6,7

V úvode stretnutia vytvoril pre Pedriho šance, ale jeho vplyv na zápas v druhom polčase bol minimálny. Zároveň videl piatu žltú kartu a v zápase proti Celte Vigo bude chýbať.

Pedri - 6,9

V úvodnej 10-minútovke nepremenil dvojicu dobrých príležitostí, až neskôr zvyšoval na 2:0. V druhom polčase pôsobil unavene a Koeman ho vystriedal po 20. minútach.

Alba - 6,4

Prihral Messimu na gól a minimalizoval nebezpečenstvo zo strany Levante na svojej strane, keď Barcelona všetky góly inkasovala z pravej strany.

Griezmann - 5,9

Pracoval tvrdo v defenzíve, dobre spolupracoval so spoluhráčmi, ale vo finálnej tretine toho veľa nevymyslel.

Messi - 7,7

Strelil svoj 29. gól v sezóne. Zároveň prihral Dembélému pred Pedriho gólom a prsty mal aj v akcii, po ktorej padol stretí presný zásah Blaugranas.

Náhradníci

46' Sergi Roberto - 5,3

Do zápasu naskočil v druhom polčase, ale ten nedohral, čo je zjavný signál toho, že si nepočínal vôbec dobre.

74' Mingueza - 5,9

Koeman ho do zápasu poslal preto, aby vystužil obranné rady mužstva.

81' Braithwaite - 5,8

Nemal čas na to, aby mal na zápas vplyv.

82' Dest - 5,6

Dostal len 15 minút, ale Tono ho poľahky okabátil a prihral na vyrovnávajúci gól Levante.

85' Puig - 6,2

Z lavičky vniesol na ihrisko energiu, ale bolo priveľmi neskoro, aby mal na hru ešte väčší vplyv v zriedkavej šanci pod Koemanom.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

8 komentáre
2021-05-12 11:28:51
Roberto opäť raz potvrdil prezývku univerzál - dokázal hrať za oba tímy naraz ... ;)
2021-05-12 11:57:42
Zaujimalo by ma tu hodnotenie coacha za tento zapas. Ci by sa vobec dostal cez 5tku...