Katalánsky denník Mundo Deportivo informoval, že Barcelona pripravuje na novú sezónu rozsiahlu prestavbu kádra prvého tímu. Na zozname odchodov sa nachádza až 14 hráčov, no Riqui Puig zostane. Cieľom je zabezpečiť dobrú úroveň tímu, ale zároveň aj znížiť platy.

Denník tvrdí, že zlý koniec sezóny podnietil vedenie Joana Laportu k tomu, aby sa káder prvého tímu výrazne obmenil. Mnohí hráči sa v Barcelone neosvedčili a iní zas poberajú privysoké platy, čím výrazne zaťažujú rozpočet klubu, čo je cítiť najmä teraz počas finančnej krízy. Mundo Deportivo píše, že z Barcelony má z rôznych dôvodov odísť až 14 hráčov. Medzi nimi sú napríklad Neto, Umtiti, Firpo, Pjanić, Matheus Fernandes, Braithwaite či Coutinho. Nie každého z týchto hráčov však bude možné predať za adekvátnu sumu a preto v prípade niektorých do úvahy prichádza aj hosťovanie, aby sa klub zbavil aspoň nákladov na plat. Vzhľadom na situáciu na trhu môžu významnú úlohu zohrávať výmeny hráčov.

V tejto súvislosti bude tiež dôležité, aby Barcelona zvážila, či by niektorý z dôležitých hráčov nemohol taktiež prestúpiť a to vzhľadom na vysoký plat. Mundo Deportivo poukazuje na Sergiho Roberta, ktorému končí zmluva v roku 2022. V prípade Lea Messiho denník píše, že Barcelona pracuje s presvedčením, že kapitán tímu zostane na Camp Nou v nasledujúcich dvoch rokoch. Mzda Argentínca by bola významne znížená, ale v nasledujúcich rokoch po odchode z tímu by dostal kompenzáciu.

Diery v kádri majú zaplátať hráči, ktorí prídu zadarmo na základe voľného transferu. Barcelona preto rokuje o príchode s futbalistami ako Éric García, Sergio Agüero či Memphis Depay. Všetci spomenutí hráči mali súhlasiť aj so znížením platu. Dieru v zálohe môže zaplátať Georginio Wijnaldum, ktorého si Ronald Koeman veľmi cení. Hráč Liverpoolu by do záložnej formácie vniesol chýbajúci fyzicky aspekt. Títo skúsení hráči by mali mužstvu zabezpečiť zodpovedajúcu úroveň, ale klub počíta aj s rozvojom mladých hráčov.

Jedným z nich je Riqui Puig. Mundo Deportivo uvádza, že 21-ročný mladík sa nenachádza na zozname hráčov na predaj a teda je otázne, prečo ho Koeman a športové riaditeľstvo v klube odstavili na vedľajšiu koľaj. Koeman už pred štartom sezóny Puigovi povedal, aby si pohľadal klub na hosťovanie. Španiel však zostal, aby ukázal svoju hodnotu, no veľa priestoru na to nedostal. Hral menej, než pod Setiénom a v posledných dvoch mesiacoch na ihrisku strávil len 21 minút. Barcelona v každom prípade verí v potenciál hráča a v to, že dokáže hrať v ofenzívnom štýle, ktorý od mužstva vyžaduje Laporta. Ani ďalšie zotrvanie Koemana na pozícii trénera nedonúti Puiga k odchodu počas najbližšieho letného prestupového obdobia.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

11 komentáre
2021-05-14 18:11:24
Déja vu
2021-05-14 18:28:23
14 :D To už je reálnejší aj ten jednorožec ako tu už niekto dávnejšie spomínal. Takých 7 alebo 8 nepoviem. Uvidíme koľko ich odíde a hlavne ma zaujíma Pjanic.