Holandský tréner na tlačovej konferencii po zápase s Eibarom uviedol, že verí, že jeho práca v klube sa ešte neskončila.

"Vždy je dobré ukončiť sezónu víťazstvom. Sme Barcelona a od nás sa očakáva, že budeme vyhrávať v každom zápase. Tento zápas sme vzali vážne. V prvom polčase sme mali určité problémy, ale po prestávke sme sa zlepšili, vďaka čomu sme strelili gól."

"Vďaka De Jongovi sme sa snažili rozohrávať lopty z hĺbky, ale Eibar hral vysokým presingom a bolo ťažké dostať loptu dopredu. Počas prestávky sme zmenili systém, pretože sme chceli väčšiu kontrolu aj v strede a zároveň mať vpredu troch hráčov."

"Bol to posledný zápas sezóny. V roku 2021 sme bojovali o titul, ale prehrali sme priveľa dôležitých zápasov. Mužstvo je mladé, ale každým dňom rastie, to je optimistické. Chceli sme vyhrať všetko, ale v živote je to tak, že niekedy sa to jednoducho nedá."

"Atlético si zaslúžilo, aby tento titul vyhralo. Bolo lídrom najdlhšie, má veľmi silný káder. Vo všeobecnosti bolo trochu lepšie ako Barcelona a Real. My sme boli počas sezóny v procese zmien a tie sa nedajú urobiť rýchlo, potrebujeme na to viac času."

"Včera som povedal, že problémom bolo to, že od januára 2021 sme získali veľa bodov a vyhrali sme pohár. Potom sme nevyužili príležitosti, aby sme sa stali lídrom. Musíme z toho vyvodiť závery. Ak by mi niekto v auguste povedal, že do predposledného kola budeme bojovať o titul, bral by som to všetkými desiatimi. V priebehu sezóny sa nádeje postupne zväčšovali. Nebol to zlý ročník. Viem, že je to smutné, ale keď vidím náš tím vo výstavbe, nedá sa vyhrávať double každú sezónu."

"V momente, keď som sa pripojil k tímu, káder bol prakticky uzatvorený a potom sa pripojil len Sergiño Dest. Tento tím ešte nie je kompletný, chceme silnejšiu Barcelonu. Takto rozmýšľa veľa ľudí v klube. Chceme vylepšiť káder. Máme veľa starších hráčov, ktorí sú stále kľúčoví a mladí naďalej potrebujú získavať skúsenosti. Za rok sa nedá všetko zmeniť. Musíme byť lepší v útoku. Strelili sme najviac gólov, ale naše percento efektivity nie je uspokojivé."

"Nemyslím si, že to bol koniec. Mám platnú zmluvu, uvidíme. Tejto téme sa venujete veľmi často, ale ja som pokojný. Ak chce klub zmenu, vtedy sa porozprávame."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-05-22 21:08:46
Bez charakteru bez chrbtovej kosti.To je všetko. Mám zmluvu ??.
2021-05-22 21:41:58
Aspoň že už je koniec sezóny, ako povedal pán tréner všetko sa nedá urobiť za jednu sezónu takže urobiť v lete ďalšie veľké zmeny a na ďalšiu sezónu sa pobiť už aj o ligu do posledných minút. Na LM to asi ešte nebude stačiť