Zverenci Ronalda Koemana vstúpili do novej ligovej sezóny 2021/2022 úspešne, keď na domácej pôde zdolali nepríjemný Real Sociedad 4:2. Zápas mal prekvapivého hrdinu, vo všeobecnosti však potešil výkon celého tímu. Citeľný bol každopádne aj návrat fanúšikov na Camp Nou. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Hodnotenie trénera - 8

Ronald Koeman odviedol v Barcelone dobrú prácu, ale jeho úspechy spochybňujú mnohí, keďže v uplynulej sezóne vyhral 'len' Copa del Rey, kým v La Lige skončil tretí. Vo včerajšom zápase proti Realu Sociedad však svojich zverencov pripravil tak, že zo strany Blaugranas sme videli pekný a plynulý útočný futbal, neskôr sa zápas skomplikoval a prišli nervózne momenty, ukázala sa aj neistota v obrane. Vo všeobecnosti však môžeme povedať, že Barcelona sa ukázala vo veľmi pozitívnom svetle.

Neto - 6,3

V druhom polčase výborne zasiahol pri pokuse Mikela Merina, no zo svojej siete napokon vytiahol dvojicu lôpt. Ani pri jednom z gólov nemal veľmi nárok.

Sergiño Dest - 7,1

Hral veľmi dobre a Barcelona s ním na ihrisku vyzerala lepšie. Neskôr začal pôsobiť unaveným dojmom a bol vystriedaný.

Éric Garcia - 7,2

Talentovaný obranca, ktorý však potrebuje čas na to, aby sa zžil s ostatnými spoluhráčmi. Odviedol skvelú prácu pri jednej zo šancí Oyarzabala v druhom polčase.

Gerard Piqué - 7,8

Bol hrdinom posledných udalosti mimo trávnik a na to nadviazal aj v zápase, keď strelil úvodný gól. Vzhľadom na to, že Messi odišiel z Barcelony, Piqué je v tíme extrémne dôležitým hráčom.

Jordi Alba - 7,1

Zahodil skvelú šancu za stavu 3:0, aj keď bol možno aj tak v ofsajde. Messi mu bude veľmi chýbať, ale napriek tomu mal veľký prínos v ofenzíve.

Frenkie de Jong - 7,9

Bol neustále v pohybe a predviedol výborný výkon z pohľadu diktovania tempa zápasu. Poslal skvelý center na prvý gól Braithwaitea. Zdá sa, že v tejto sezóne je pripravený urobiť ďalší krok vpred.

Sergio Busquets - 6,8

Prežil rušné leto vzhľadom na účasť na EURO2020 a proti Realu Sociedad to bolo miestami badať na jeho výkone. Naďalej je pre mužstvo extrémne dôležitý, hoci zrejme už nie je tým hráčom, akým kedysi bol.

Pedri - 6,8

Je priam neuveriteľné, že po EURO2020 a Olympiáde naskočil hneď do novej sezóny bez toho, aby si čo i len na chvíľu oddýchol od futbalu. V druhom polčase mohol streliť gól, ale chýbalo len veľmi málo.

Antoine Griezmann - 7,5

Spočiatku bol najväčšou hrozbou Barcelony. Skvelý volej sa takmer dostal do siete, chýbalo len málo a neskôr nastrelil konštrukciu bránky.

Memphis Depay - 7,9

Od začiatku bol nebezpečný, poslal Braithwaitea do gólovky. Zdá sa, že Barcelona našla svojho nového ťahúňa po Messiho odchode z pohľadu tvorby hry a kreativity. Prihral Piquému na úvodný gól, hral výborne a hneď na začiatku svojho pôsobenia prekypuje sebavedomím, čo potvrdzuje aj pokus o lob z viac ako 30 metrov.

Martin Braithwaite - 9,4

Fantastické. Nepodarilo sa mu skórovať hneď v úvode stretnutia, ale presadil sa v úplnom závere prvého polčasu. V druhom polčase pridal druhý gól a potom si pripísal aj asistenciu. Právom bol vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu.

Náhradníci

71' Emerson - 6

Bol nachytaný na hruškách pri prvom góle Realu Sociedad.

71' Sergi Roberto - 7

Nahradil De Jonga a v nadstavenom čase strelil štvrtý gól Barcelony, čím dal bodku za zápasom.

83' Nico - 6,1

Dostal priestor na posledných 10 minút a pripísal si debut v drese Blaugranas v oficiálnom zápase.

83' Araujo - 6,1

Možno nie je zodpovedný práve on, ale keď prišiel na trávnik, Barcelona sa potom musela triasť o výsledok.

90' Lenglet - bez hodnotenia

Odohral pár posledných minút, nie je čo hodnotiť.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

11 komentáre
2021-08-16 09:19:21
Ja len dufam, ze takto to pojde aj dalej... Myslim ze tento zapas by mohol byt dobrym znamenim do buducna, lebo real sociedad je prave klubom z horných priecok tabulky
2021-08-16 09:30:33
Je fajn , že sa hodnotí aj tréner, ale č.8 je pre neho značne prehnané, keď striedania nezvládol ani časovo,ani konkrétnymi výmenami.