FC Barcelona včera vycestovala na San Mamés na prvý ostrý test novej sezóny. Zápas proti Athletic Club v každom prípade ukázal, že Katalánci majú veľké rezervy a je na čom zapracovať. Bod z Bilbaa môžeme vzhľadom na dianie na trávniku hodnotiť ako úspech. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Hodnotenie trénera - 5

Ronald Koeman nepripravil dobre svoje mužstvo na výzvu na San Mamés. Katalánci neboli schopní vyviesť loptu z obrany, pretože nevedeli prelomiť presing súpera a holandský tréner urobil len málo, aby zmenil vývoj zápasu.

Neto - 6,1

Za gól nemohol, ale na druhej strane mal problémy s rozohrávkou. Niekoľkokrát dostal svoj tím pod tlak.

Dest - 5,9

Obranca mal niekoľko pekných momentoch v útoku vrátane jednej skvelej akcie, ale v defenzívne nechával súperovi priveľa priestoru.

García - 5,1

Bol po obrovským tlakom Williamsa, s ktorým zvádzal bežecké súboje. Athleticu taktika vychádzala, pretože García mal čo robiť počas celého zápasu. Ten však nedohral po faule na Nica.

Piqué - 6,5

Pred zápasom sa objavili správy o tom, že Piqué nie je zdravotne úplne v poriadku a nikoho neprekvapilo, že po pol hodine hry musel odstúpiť zo zápasu kvôli svalovým problémom.

Alba - 6,2

Dostával sa do sľubných pozícií na ľavej strane, ale Messi už v Barcelone nehrá, aby si nabiehal na jeho spätné prihrávky. Jeho finálnym prihrávkam chýbala kvalita.

De Jong - 7,9

Výborný zápas po všetkých stránkach, pokryl každý centimeter trávnika. Postaral sa o dôležité zákroky v obrane, zablokoval takmer istý gól od Williamsa, nechýbal ani v útoku, nastrelil konštrukciu bránky a vytvoril šancu pre Depaya.

Busquets - 6,2

Odohral dobrý zápas s loptou, ale kvôli nedostatočnej podpore od spoluhráčov nebol schopný vyvážať loptu do ofenzívy, aby sa prebil cez presing Athletic.

Pedri - 6,2

Bol dobrý v prvom polčase. Vedel, čo s loptou a kedy ju poslať dopredu. Po zmene strán však jeho výkon poznačila únava a tréner ho po hodine hry vystriedal.

Griezmann - 5,6

Francúz musí v útoku ukázať oveľa viac, ak chce pomôcť mužstvu v ére po Messim.

Depay - 7,6

Nie vždy brilantný, ale sú momenty, kedy vie zabrať. Poslal Braithwaitea do šance a v druhom polčase vyrovnal skóre po skvelom zakončení. Mal šancu strhnúť víťazstvo na stranu Blaugranas, ale nevyužil ju.

Braithwaite - 5,3

Nepremenil veľmi dobrú šancu na otvorenie skóre hneď v úvodných fázach stretnutia, keď prestrelil bránku z niekoľkých krokov.

Náhradníci

31' Araujo - 6,4

Nahradil zraneného Piquého a jeho rýchlosť a zrýchlenie boli v zápase potrebné.

62' Sergi Roberto - 6,4

Prihral Depayovi na vyrovnávajúci gól.

62' Demir - 6,2

Má len 18 rokov a pripísal si debut v oficiálnom zápase Barcelony vo veku 18 rokov.

82' Emerson - 6,3

V poslednej fáze zápasu nahradil Desta.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

18 komentáre
2021-08-22 10:22:42
Depay je najlepsi utocnik Barcy. Ale ma to dost zjednodusene ked tam s nim hraju Griez a Brait.
2021-08-22 10:31:09
Včera to bol jeden veľký chaos od začiatku po koniec zápasu ??