Katalánci vstúpili do novej sezóny Ligy Majstrov jasnou prehrou 0:3, ktorú utŕžili od Bayernu Mníchov. Tento zápas nastavil hráčom aj fanúšikom jasné zrkadlo, ako ďaleko majú Blaugranas k tomu, aby sa aspoň vyrovnali v súčasnosti najlepším mužstvám v Európe. Poďme známkovať.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu Sportskeeda a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu Sportskeeda. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,0

Dvojicou skvelých zákrokov vychytal Sanému dva góly. Ale ani vo svojej najlepšej forme by nedokázal zabrániť zvyšným trom gólom Bayernu.

Ronald Araujo - 6,3

Odohral veľmi dobrý zápas, v prvom polčase zblokoval množstvo striel. Zaznamenal ani 5 odkopov.

Gerard Piqué - 6,2

Veterán skúšal v obrane všetko možné aj nemožné, aby zastavil ofenzívu súpera, ale Blaugranas aj napriek jeho skvelému výkonu prehrali rozdielom triedy. Piqué v každom prípade nesklamal a odohral výborný duel.

Éric Garcia - 5,5

Mal problémy s bránením Lewandowskeho, nedarilo sa mu. Taktiež sa pokus Müllera odrazil za chrbát Ter Stena práve od Garcíu.

Sergi Roberto - 5,4

Výkonom opäť sklamal, proti Bayernu sa nedokázal presadiť a takmer všetky jeho prihrávky smerovali len dozadu. Koeman ho taktiež vystriedal pomerne skoro, ale našťastie.

Frenkie de Jong - 5,8

V Barcelone je často tvorcom hry, ale aj on proti Bayernu neprekročil svoj tieň. Jeho prihrávky boli presné tak ako vždy, ale nič prevratné nepriniesli.

Sergio Busquets - 5,6

Pivot Barcelony mal problémy s kontrolou diania v strede ihriska. To podstatné, čo sa dialo na ihrisku, ho v podstate obchádzalo. Koeman ho stiahol po hodinke hry a pre Busquetsa bolo toto striedanie vykúpením.

Pedri - 5,8

Taktiež ďaleko zaostal za očakávaniami a za bežnou úrovňou svojich výkonov. Je jasné, že dobre rozohrával loptu a lietal po ihrisku hore dolu, ale jeho celkový vplyv na stretnutie bol minimálny.

Jordi Alba - 5,5

Pôsobil unaveným dojmom, prihrával nepresne, často (až 23x) strácal loptu. Už od začiatku vyzeral na uterák a nečudo. Médiá tvrdia, že zápas odohral s horúčkou a pred zápasom zvracal.

Luuk de Jong - 5,1

Na tento debut nebude spomínať v najlepšom, keďže pre Barcelonu bol absolútne neefektívny. Zaznamenal len 23 dotykov s loptou a nebol schopný ani raz vystreliť.

Memphis Depay - 5,5

Z pohľadu odvedenej práce mu niet čo vytknúť, ale pre Bayern nebol nebezpečný. Absolútne mu chýbala ľahkosť, s akou hrával doteraz.

Náhradníci

59' Gavi - 6,2

Pozičná hra bola skvelá a jeho hra sebavedomá.

59' Demir - 6,0

Mladík nahradil Roberta a odohral veľmi dobré striedanie.

66' Mingueza - 5,9

Dobre čítal hru a poslal do šance Depaya, no jeho dlhú loptu zneškodnil Neuer.

66' Coutinho - 5,9

Brazílčan sa po dlhých mesiacoch vrátil na trávnik po ťažkom zranení a postupne sa bude dostávať do formy.

74' Balde - 6,4

Nebojácny a trúfalý výkon od mladíka naozaj potešil všetkých culés. Bez pochýb najlepší náhradník Barcelony v zápase proti Bayernu.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com sportskeeda forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

14 komentáre
2021-09-15 12:38:22
Podľa mňa by nebolo odveci keby to hodnotenie robili admini. Bolo by to objektívnejšie ako tieto štatistiky.
2021-09-15 12:40:08
Coutinho zahral celkom dobre a spolu s balde boli na lavej strane nebezpečnejší