Zverenci Ronalda Koemana utrpeli zahanbujúcu prehru aj v druhom zápase Ligy Majstrov v tejto sezóne - tentokrát ich rozdielom triedy zdolala Benfika. Hodnotenie je najhoršie za dlhé mesiace.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Hodnotenie trénera - 2

Koeman pripravil mužstvo počas víkendu na zápas proti Levante tak presvedčivo a proti Benfike zas ukázal sériu zvláštnych striedaní. Prv Gavi po pol hodinke hry nahradil Piquého, čo dávalo zmysel, ale prečo poslal Frenkieho de Jonga - rozdielového hráča v ofenzíve Blaugranas - do obrany? Hra Barcelona v druhom polčase bola čistý chaos.

Ter Stegen - 5,1

Inkasoval až tri góly, ten prvý po strele na jeho bližšiu žrď. Mohol inkasovať aj viac gólov, ale mal aj trochu šťastia.

García - 4,2

Od príchodu do Barcelony má problémy. Tentokrát urobil chybu pri prvom góle Benfiky a neskôr bol aj vylúčený - už druhýkrát v tejto sezóne.

Piqué - 5,1

Koeman ho správne vystriedal už po pol hodine hry. Mal na konte žltú kartu a veľké šťastie, že nedostal druhú.

Araujo - 5,9

Predviedol niekoľko dobrých zákrokov a tvrdo pracoval, ale nakoniec bol len tak dobrý ako jeho spoluhráči v defenzíve.

Roberto - 5,2

V podstate sa vrátil na pravé krídlo, hoci Koeman po zápase proti Bayernu povedal, že to nie je jeho prirodzená pozícia. A to bolo zrejmé aj v tomto zápase. Hráč si vôbec neverí.

De Jong - 6,5

V prvej pol hodinke bol veľmi dobrý v útočnej tretine, vytvoril šancu pre Luuka de Jonga a ďalšiu pre Depaya. Preto bolo zvláštne, že ho Koeman stiahol do defenzívy.

Busquets - 5,6

Nedokázal ustáť fyzické súboje v strede poľa a v druhom polčase bol vystriedaný.

Dest - 4,8

Súboje s obrancami Benfiky si neužíval tak ako súboje v zápase proti Levante a neskôr zapríčinil pokutový kop.

Pedri - 6,4

Spočiatku hral veľmi dobre, ale neskôr sa unavil, čo je po návrate zo zranenia pochopiteľné. Skvelé prihrávky viedli k šanciam pre mužstvo a sám pridal niekoľko striel. Jeden pokus zblokoval Luuk de Jong, vlastný spoluhráč.

Luuk de Jong - 4,4

V prvom polčase nepremenil skvelú šancu, vďaka čomu mohla Barcelona vyrovnať. Neskôr zblokoval Pedriho pokus. Po prestávke nepremenil ďalšiu šancu, ale ak by skóroval, gól by aj tak neplatil kvôli postaveniu mimo hru.

Depay - 5,6

Nepremenil najlepšiu šancu v prvom polčase, nevydarená strela bola zrazená vedľa brány.

Náhradníci

33' Gavi - 5,6

Proti Levante zahral tak výborne, že bolo prekvapením, že zápas proti Benfike začal na lavičke.

68' Nico - 5,8

Mladík sa dostal na ihrisko tesne pred druhým gólom Benfiky, ktorým sa zápas v podstate skončil.

68' Coutinho - 5,4

Koeman ho poslal na trávnik, keď mužstvo predvádzalo na ihrisku totálny chaos, ale ani Brazílčan nebol schopný vylepšiť hru svojho tímu.

68' Fati - 5,7

Nemal na zápas taký vplyv ako počas víkendovej konfrontácie s Levante. Tieto minúty mu však pomôžu dostať sa do tempa po dlhej pauze od futbalu.

89' Mingueza - bez hodnotenia

Do hry prišiel dve minúty po treťom góle Benfiky.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

14 komentáre
2021-09-30 09:07:55
Gavi: "Proti Levante zahral tak výborne, že bolo prekvapením, že zápas proti Benfike začal na lavičke." To mi je za hodnotenie :) To je akoze kladne ci zaporne? :D
8JK8 Premium
2021-09-30 09:13:11
Luuk lepší jak Neymar ?❤️