Katalánci prehrali aj ďalší zápas, tentokrát na Wanda Metropolitano proti Atléticu Madrid. Čo nám stretnutie ukázalo?

Najlepšie: Pozičná hra počas väčšiny zápasu

Rozhodnutie využiť rozostavenie 4-2-3-1 vo včerajšom zápase sa zdalo byť správne. Je však pravdou, že celá pravá strana s Nicom, Minguezom a Araujom mala problémy s komunikáciou, no Kataláncom sa darilo dostávať spod presingu a rozohrávať ofenzíve akcie a to sa fanúšikom mohlo páčiť. Veľmi aktívny a vo svojej hre veľmi presný bol Gavi, ktorý vytvoril výbornú príležitosť pre Coutinha. Dobrých 45 minút odohral aj Nico, hoci v defenzíve bol stratený. V porovnaní so zápasom proti Benfike sme videli zlepšenie. Ak prehliadneme chyby v defenzíve, chýbal už len gól. Bohužiaľ, príležitostí na jeho strelenie nebolo veľa.

Najhoršie: Chyby a strelecká nemohúcnosť

Barcelona inkasovala góly po tak jednoduchých akciách, že je ťažké to ospravedlniť nedostatkom skúseností niektorých hráčov. Busquets prišiel do obrany často neskoro, Mingueza bol neistý a straty lopty zo strany Depaya musia trénerov znepokojovať. Rovnaké to bolo aj v ofenzíve, pretože jedna vytvorená dobrá šanca a dvojica presných striel je mizerná štatistika, hoci je oveľa lepšia ako v poslednom zápase Ligy Majstrov. Mrzí to o to viac, že išlo o tretí zápas proti lepšiemu súperovi, v ktorom si Barcelona v útoku ani neškrtla.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2021-10-03 07:33:41
Barcelona je v kríze. Po športovej aj finančnej stránke. Z futbalového giganta sa zmenila na fackovacieho panáka. Mnohí si ale neuvedomujú, že len zmena trénera absolútne nič nerieši. Vyriešenie tejto situácie je "beh" na dlhú trať.
2021-10-03 08:28:48
Obohrata skladba, chaos v obrane, úbohý útok.. Zmena trénera je nutná, dá sa to odohrať určite lepšie aj s tym, čo máme. Cout ide dole, príde fafi a bussy sa potuluje po ihrisku úplne zbytočne. Koeman to nevidi.. A to je len jeden fail z množstva..