Zverenci Ronalda Koemana majú po včerajšej výhre nad Dynamom Kyjev stále šancu postúpiť zo skupinovej fázy Ligy Majstrov. Barcelona odohrala dobrý prvý polčas, kedy si vytvorila viacero gólových šancí, len kvôli mizernej efektivite strelila iba jeden gól. Druhý polčas bol z iného súdka, pretože hra tímu bola ospalá, nehodná Ligy Majstrov. Známky preto vyzerajú, ako by Barcelona prehrala...

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Hodnotenie trénera - 5

Koeman v tíme, ktorý porazil Valenciu vymenil troch hráčov a Barcelona si v prvom polčase vytvorila množstvo šancí. Najviac nebezpečná bola z krídelných priestorov. Z tohto dôvodu bolo rozhodnutie stiahnuť Desta do pravý kraj obrany a Memphisa presunúť do stredu... Zvláštne.

Ter Stegen - 6,1

Nemecký brankár mal počas zápasu proti Dynamu len veľmi málo práce.

Oscar Mingueza - 5,8

Nahradil Sergiho Roberta na pravom kraji obrany a hral dobre. Bol vystriedaný už po prvom polčase, ale zrejme išlo o plánovú zmenu.

Gerard Pique - 7,7

Strelil víťazný gól zápasu, ale veľmi dobre si radil aj s útokmi Dynama. V jednej akcii predviedol výborné zrýchlenie, aby zastavil protihráča a neskôr využil svoje skúsenosti pri narážačke s Ter Stegenom.

Clement Lenglet - 6,4

Jeho výkon bol nervózny, nečudo, pretože v tejto sezóne sa objavil v základnej zostave len po druhýkrát. Zápas však odohral relatívne dobre.

Jordi Alba - 7,8

V prvom polčase vytváral šancu za šancou vrátane asistencie na gól Piquého. V druhom polčase už pred ním operovali Memphis a Ansu, preto mal limitovaný priestor.

Frenkie de Jong - 6,1

Pracoval tvrdo, ale počas tohto zápasu sa mu nedarilo. Najnebezpečnejší bol vtedy, keď sa vydal dopredu s loptou.

Sergio Busquets - 6,7

Dobre čítal hru a zastavil niekoľko protiútokov Dynama vďaka dobrému postaveniu.

Pablo Gavira - 6

Ďalší dobrý výkon mladého záložníka, aj keď v seniorskom tíme Blaugranas nedohral ešte ani jeden zápas.

Sergiño Dest - 6,5

V prvom polčase nepremenil dvojicu dobrých príležitostí, v jednom prípade hlavičkou ponad bránu a v druhom prípade mieril presne do Bushchana. V druhom polčase ho Koeman stiahol na kraj obrany.

Luuk de Jong - 5,4

Odohral len prvý polčas a zahodil dvojicu dobrých šancí. Tú prvú šancu mal jednoznačne premeniť, hlavičkoval však vedľa. Druhý strelecký pokus mu zneškodnil brankára Dynama.

Memphis Depay - 6,3

Predviedol zopár dobrých momentov s loptou, ale v okolí pokutového územia mu chýbala kvalita. Barcelona potrebuje, aby bol jeho prínos z otvorenej hry väčší.

Náhradníci

46' Coutinho - 5,9

Jeho výkon v tomto zápase bol sklamaním.

46' Fati - 5,7

Pokazil výbornú akciu, keď namiesto prihrávky vystrelil. Na gól čakali De Jong aj Busquets.

69' Roberto - 5,7

Nahradil Gaviho na pravej strane, ale zdalo sa, že hral v podobnom priestore ako Dest v prvom polčase.

75' Agüero - 5,8

Tentokrát odohral štvrťhodinu zápasu, ale Dynamo mu umožnilo len jednu strelu, ktorá bola aj tak zblokovaná.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

12 komentáre
2021-10-21 07:46:52
Pro mě zklamání určitě Frenkie a to směrem do předu, vzadu byl dobrý. Proti Realu určitě základ, pak by si měl určitě už odpočinout. Coutinho v kombinaci úplně marnej. Už, aby se vrátil Pedri. Možná zkusit dát šanci konečně Puigovi. Piqué byl v tomto zápase skvělej. Líbil se mi Memphis ... jeho centry mají oči. V útoku je to určitě nejvýraznější hráč.
2021-10-21 08:26:39
Známky hodnotit nebudu, je to jenom taková hra..
Z výkonu bolí oči i duše a je to smutné koukání. Záloha s útokem si vůbec neumí vyhovět, FDJ ty míče vyváží vlastně nikam. Tváří se to jako chaos.