FC Barcelona síce vyhrala posledný zápas pred El Clásicom, ale výkon tímu pozitívny dojem nezanechal. Zápas proti Realu Madrid je na programe už v nedeľu a verejnosť či stávkové kancelárie veria skôr Los Blancos.

Zverenci Ronalda Koemana v zápase proti Dynamu Kyjev ukázali istejší výkon v obranne, keď svojho súpera nepustili vôbec k ničomu. Dokázali si vytvoriť aj strelecké príležitosti, ale kvôli mizernej efektivite strelili len jeden gól. Tréner Blaugranas bol v každom prípade s výkonom svojich zverencov spokojný. Katalánci vyhrali v posledných dvoch dôležitých zápasoch a teraz musia zaznamenať dobrý výsledok aj v zápase proti Realu Madrid, aby potvrdili zlepšujúcu sa formu. Ale Real nie je len taký obyčajný súper.

Madridský denník Marca analyzoval víkendové El Clásicu z pohľadu katalánskeho celku a pozrel sa na šance Blaugranas. Barcelona má zopár argumentov na to, aby mohla Real poraziť, ale sú tu aj argumenty, ktoré tvrdia, že sa jej to nepodarí.

PRE

Pozitívna šnúra

Katalánci vyhrali posledné dva zápasy pred El Clásicom. Počas uplynulého víkendu porazili Valenciu v La Lige a neskôr brali plný počet bodov aj zo životne dôležitej konfrontácie proti Dynamu Kyjev v Lige Majstrov. V El Clásico sa môže stať čokoľvek, ale posledné výsledky Kataláncom určite zdvihnú sebavedomie. Iné by to bolo v prípade, ak by sa im zápasy proti Valencii a Dynamu nevydarili.

Ansu Fati je opäť fit

Barcelona po odchode Lea Messiho vkladá veľké nádeje práve do tohto mladého krídelníka. Má len 18 rokov a vracia sa po zranení, ale ukázal, že dokáže urobiť rozdiel na tej najvyššej úrovni. Toto El Clásico by mohlo byť práve tým zápasom, v ktorom sa Ansu môže pasovať do úlohy nového lídra Barcelony.

Viac možností v kádri

Po zranení sa do hry nevrátil len Fati, ale Koeman môže využiť už aj služby Sergia Agüera, aj keď je jasné, že Argentínec nebude schopný odohrať celý zápas. Proti Dynamu Kyjev hral približne štvrťhodinu. K dispozícii je tiež Philippe Coutinho, ktorý sa postupne dostáva do zápasového rytmu.

Jordi Alba vo forme

Jordi Alba po návrate zo zranenia predvádza výborné výkony. V zápase proti Dynamu Kyjev dokázal sám vytvoriť niekoľko šancí pre spoluhráčov a asistoval na gól Piquému. V každom prípade je otázne, či do zápasu zasiahne, pretože proti Dynamu si poranil členok na pravej nohe.

Faktor prekvapenia

Stávkové kancelárie pasujú do úlohy favorita tohto zápasu Real Madrid, hoci sa hrá na Camp Nou. To však môže hrať do karát domácej Barcelone a mladé pušky ako Gavi či Ansu Fati môžu svojmu súperovi poriadne podkúriť a možno sa postarať aj o prekvapenie.

PROTI

Obrana je stále slabinou

Koeman často poukazuje na problémy v ofenzíve svojho tímu, ale rovnako znepokojujúca je forma aj na opačnej strane ihriska. Pre súperov je veľmi jednoduché dostať sa v zápase proti Barcelone k strele, či už vďaka dobrým akciám alebo vďaka chybe v defenzíve Blaugranas. A to nie je dobré znamenie, keď je na programe stretnutie proti odvekému rivalovi z Madridu.

Mizerná efektivita

Barcelona si dokáže vytvárať šance, ale jej efektivita je mizerná. Zverenci Ronalda Koemana sa musia poriadne natrápiť, ak strelili aspoň jeden gól. S kvalitou Realu Madrid to bude mať ofenzíva Barcelony ešte náročnejšie. Je čas, aby útočníci Barcelony začali robiť rozdiel, keď sa hrá o veľa.

Stred poľa

Real Madrid má v tejto časti ihriska výhodu - a to môže rozhodnúť o výsledku zápasu. Koeman sa môže pokúsiť urobiť niečo v záložnej formácii inak, ale bude to musieť fungovať, inak z El Clásica nevyťaží nič.

Zranenia

Napriek tomu, že niektorí zo zranených hráčov hlásia návrat na trávniky, Barcelona sa v zápase proti Realu Madrid musí zaobísť bez Pedriho, Arauja a Dembélého, teda trojice hráčov, ktorí by za normálnych okolností určite nastúpili v základnej zostave. Na druhej strane platí, že Depay, De Jong či Ter Stegen nie sú v posledných týždňoch práve v najlepšej forme. Ak Barcelona chce poraziť Real, jej hráči musí podať najlepší výkon.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

16 komentáre
2021-10-22 09:47:59
Najväčší strach mám z formy Tér Stegena jeho forma je biedna . Ešteže od Dynama naňho nesmerovala žiadna strela,lebo hneď z prvej strely zvikne dostávať hneď gól. Hoci neroby chyby,ale brankári svetových kvalít zviknu chytiť aj niečo naviac čo uňho už neplatí taký rok a pol. Posledné dva tituly sú hlavne vďaka jeho zakrom ,ale posledné zápasy je to bieda ako aj hrá celého mužstva. Takže na nejake víťazstvo v el clasiku môžme zabudnúť.
2021-10-22 10:00:58
Výhra by bola prekvapením, podľa mňa budeme radi, ak vystrelíme na bránu.