Katalánci vo včerajšom zápase nestačili na Real Madrid a prehrali už vo svojom štvrtom El Clásicu v rade. Výkon tímu nebol úplne zlý, najmä v prvom polčase, no Barcelonu v poslednom čase trápi koncovka. Poďme k hodnoteniu.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu The Hard Tackle a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu The Hard Tackle. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,2

Bol donútený predviesť niekoľko vynikajúcich zákrokov, ale nemecký brankár nemal nárok pri zakončení Alabu v prvom polčase a nič nezmohol ani pri góle Vazqueza z koncovky El Clásica.

Oscar Mingueza - 5,5

Zápas začal veľmi dobre, ale vzadu mu robil problémy Vinicius a s postupom času čoraz väčšie. Bol nachytaný na hruškách pri úvodnom góle zápasu. V útoku toho veľa neponúkol. Odohral len prvý polčas, potom bol vystriedaný.

Éric Garcia - 5,8

Vo výstavbe akcie pred prvý gólom ho Real dokázal vytiahnuť z pozície a lepšie si mohol počínať aj pri druhom góle Realu. Nie vždy sa pri pohybe útočníkov Realu cítil pohodlne.

Gerard Piqué - 6

Odohral vcelku solídny a spoľahlivý zápas, po väčšinu času dobre dirigoval mužstvo. Nemal ďaleko k vyrovnaniu momenty po úvodnom góle. Dostal kartu za protesty v druhom polčase.

Jordi Alba - 6,5

Zranenie hodil za hlavu práve včas, aby stihol zahrať v El Clásicu a na ľavej strane bol agilný. Neustále sa tlačil do ofenzívy a v obrane bol vcelku istý, súperovi toho veľa nedoprial.

Pablo Gavira - 6,1

V strede poľa podal dobrý výkon. Keď mal loptu, to, čo s ňou vymyslel malo hlavu aj pätu, pokúšal sa ju v nejednom prípade potiahnuť vpred alebo zahrať prihrávku, ktorá by otvorila priestor v ofenzíve. Ako však zápas plynul, jeho vplyv na dianie na ihrisku sa vytrácal.

Sergio Busquets - 6,4

Kapitán Barcelony podal v strede zálohy istý výkon, na hráčov Realu vytváral zmysluplný presing, získal niekoľko lôpt, čím prerušil nebezpečný protiútok súpera. Chytrý na lopte a v prvom polčase dokonca pomohol vytvoriť šancu pre Desta.

Frenkie de Jong - 5,6

V strede poľa ukázal energiu čo sa týka presingu, ale v zápase mu chýbala dávka predstavivosti a kreativity z pohľadu vytvárania šancí pre ofenzívu. Jeho výkon bol pasívny a vo výsledku do veľkej miery neefektívny.

Sergiño Dest - 5,8

Zápas odštartoval opäť na pravom krídle, dostal sa do parádnej šance, ktorú však nedokázal premeniť. Po polčase sa stiahol na kraj obrany. Predviedol výborný zákrok v šanci proti Rodrygovi, ale mal problémy s rýchlym Viniciusom. Neskôr prihral Agüerovi na gól.

Memphis Depay - 6,4

V útoku pracoval tvrdo, bol zapojený do množstva akcií, ale vo finále mu vždy niečo chýbalo. Či už z pohľadu prihrávok alebo streľby. Vzhľadom na jeho kvalitu sa od jeho výkonov na Camp Nou očakáva viac.

Ansu Fati - 6,5

Fati mal pár momentov v zápase, ofenzíve Realu vedel narobiť vrásky na čele. Ale v konečnom dôsledku nedokázal vývoj El Clásica ovplyvniť tak ako by si to nielen jeho tréner želal. Neskôr bol vystriedaný.

Náhradníci

46' Coutinho - 6,1

Na trávnik sa dostal po prvom polčase miesto Minguezu a Dest sa tým pádom presunul na post prvého beka. Oživil dianie v útoku, ale mužstvu nedokázal pomôcť dostať sa do zápasu.

74' Agüero - 6,6

Nahradil Fatiho v 74. minúte. Depayov center poslal hlavičkou nad, no v úplnom závere strelil jediný gól Barcelony po Destovom centri.

77' Sergi Roberto - 5,4

Prišiel miesto zraneného De Jonga na poslednú štvrťhodinku zápasu.

85' Luuk de Jong - 5,4

Nahradil Gaviho v závere stretnutia, keď sa Barcelona zúfalo snažila streliť gól.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com The Hard Tackle forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

13 komentáre
8JK8 Premium
2021-10-25 08:26:10
Veľmi zvláštne hodnotenia Dest 5.8 pri tom asistentcia a jedna síce zahodena šanca no je to viac než ukázal napríklad Depay ktorý ani z ďaleka tak nepomáhal zálohe ako Dest...Busi si zaslúži aj 7 najlepší hráč na ihrisku je vidieť že pokiaľ funguje pressing dokáže byť stále veľmi platný...
2021-10-25 08:32:35
Depay 6,4-Pique 6,0,Dest 5,8? Srandujete?