Tréner FC Barcelona sa aj napriek nedávnemu neúspechu v El Clásicu nevzdáva a naďalej chce pracovať v Barcelone. Na dnešnej tlačovej konferencii potvrdil, že Ansu Fati má isté problémy a ubezpečil, že mužstvu plne dôveruje.

[Marc Brau, Barça TV] Rayo Vallecano doteraz vyhralo všetky domáce zápasy. Aký zápas očakávaš? Podobný tomu proti Cádizu?

"Je to mužstvo, ktoré na poslednú chvíľu postúpilo zo Segunda, no zatiaľ hrá skvelú sezónu. Hrá intenzívne a naše zápasy v Copa del Rey boli v predchádzajúcej sezóny náročné. Ak zahráme tak ako v posledných troch domácich zápasoch, v ktorých sme urobili veľa dobrých vecí, budeme môcť vyhrať."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Chcel by sa ťa opýtal na nedávny incident pri odchode z Camp Nou. Hovoril si s klubom? Ako si sa vtedy cítil? Našli ste nejaké riešenie?

"Nemyslím si, aby existovalo nejaké riešenie. Toto je pre mňa spoločenský problém. Títo ľudia majú problémy s výchovou a nepoznajú pravidlá ani hodnoty. Atmosféra na štadióne bol aj za stavu 0:2 úplne iná. Týmto ľuďom nie je potrebné venovať pozornosť. Zdá sa, že sa to stalo len mne, ale to isté postretlo aj veľa hráčov s rodinami. Možnože v mojom prípade to bolo trochu ostrejšie, pretože som bol vinný, ale hráči na tom boli rovnako, postretlo to dokonca aj Carlesa Puyola. Klub vie, že nemôžeme odchádzať zo štadióna ako ostatní, musíme nájsť riešenie. Ale netreba sa k tomu vracať. Takýto spoločenský problém existuje všade, nie len tu."

[Marta Ramon, RAC1] Pedriho zranenie je vážnejšie ako sa očakávalo a zranenie sa obnovilo aj v prípade ďalších hráčov. Znepokojuje ťa to? Hovoril si s lekármi? Si nahnevaný?

"Všetci máme obavy zo zranení. V médiách sa písalo, že sa v tejto veci konalo stretnutie a že som bol nahnevaný. Snažíme sa túto situáciu riešiť. Je možné, že Pedri bude mimo hru dlhšie a práve to nás môže znepokojovať. Preto tiež neinformujeme o dátume návratu Arauja a Dembélého, pretože sa vždy môže niečo stať. Hovoríme o tom dennodenne, nie je potrebné sa rozčuľovať, pretože vieme ako sa veci majú."

[Adria Albets, Cadena SER] Klub sa snaží predĺžiť zmluvu s Dembélém, ale jeho agenti naťahujú rokovania. Vieš o tom niečo viac? Alebo jeho zmluvná situácia nebude mať vplyv na jeho návrat na ihrisko. Berieš v úvahu to, že by si ho poslal na tribúnu?

"Predovšetkým chceme, aby zostal, pretože je to dôležitý hráč, ktorí má iné schopnosti od ostatných. Našim cieľom je predĺženie zmluvy. Iné je, ak to on nechce. Vtedy sa o tom musíme porozprávať. V súčasnosti si myslíme, že predĺženie je možné, takže sme nehovorili o stratégii."

[Josep Capel, Radio Nacional] Napadlo ti vzhľadom na okolnosti, že sa ti v klube neoplatí zostať?

"Táto situácia sa mi nepáči, bol by som radšej, ak by nám tlieskali. My však zlepšujeme rôzne veci, netreba sa pozerať len na výsledok. Chápem sklamanie z prehry s Realom, ale v zápase bolo veľa vecí, s ktorými môžeme byť spokojní. Na toto sa treba zamerať. Chcem si prácu v Barcelone užívať a byť na mieste, kde som vždy chcel byť. Užívam si atmosféru na štadióne. Viem však, ako to funguje, potrebné sú výsledky. Ak je predo mnou 8 rokov práce v klube, tak výborne, budem si ich užívať, ale ak tri mesiace či rok, tak rovnako."

[Alex Pintanel, Gol] Aká je fyzická forma Agüera? Môže zajtra zahrať od prvej minúty?

"Trénuje 2,5 týždňa, fyzicky sa zlepšil a na ihrisku odohral nejaké minúty. Celý zápas zatiaľ nemôže odohrať, ale môžeme ho zazrieť od prvej minúty alebo v druhom polčase."

[Helena Condis, Cadena COPE] Carlo Ancelotti ti po El Clásicu povedal, že vaša práca je náročná a musíme ísť ďalej. Majú to tréneri ťažké?

"To závisí od výsledkov. Na úrovni nezáleží, tlak je vždy, hoci vo veľkých kluboch je väčší. Ancelotti je skúsený tréner a vie to veľmi dobre. Dokáže si s tým poradiť. Hovorili sme o tom, podporil ma, pretože veľmi dobre vie, že keď sa niekedy nedarí tak, ako chcete, tlak je väčší."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Na výjazde ste ešte nevyhrali. Je to teraz nevyhnutné?

"V Barcelone je potrebné vždy vyhrávať, najmä po prehre. Vieme, že zajtra to musíme urobiť. Vytvárať si príležitosti a byť efektívni. Sme schopní dobre zareagovať."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Vydržal by iný tréner bez tvojich skúseností v klube dlhšie ako ty?

"Neviem. Je výhodou, ako Barcelonu poznáte a ste jej bývalým futbalistom. Požiadavky sú však rovnaké. Musíte mať skúsenosti a charakter. Keď sa nedarí, odísť je ľahké. Ja taký nie som, čelím nepríjemnostiam."

[Anais Marti, La Vanguardia] Povedal si, že si chceš prácu v Barcelone užívať. Ale je to tak?

"Sú veci, ktoré sa mi nepáčia, ale rád trávim čas s hráčmi, vediem tréningy, analyzujem zápasy, pripravujem mužstvo. Rešpektujem hráčov, ale keď musím rozhodnúť, tak to urobím. Páči sa mi to. Naposledy sa mi veľmi páčil samotný zápas, hoci je jasné, že výsledok nie. Po prvý raz za viac ako rok sme zažili takúto atmosféru. O výsledku rozhodli detaily, ale zaslúžili sme si iný výsledok. Potrebujeme trochu šťastia. Ak sa mi tu jedného dňa nebude nič páčiť, tak odídem. Budem hrať golf päť dní do týždňa, aj to je krásny šport. Zatiaľ však chcem zostať a pracovať. Je to ťažká situácia, ale tento klub má budúcnosť."

[Sport] Prečo Demir vypadol z tvojich plánov? Dostane Puig vzhľadom na absenciu Frenkieho a Pedriho viac šancí?

"Demir je mladý a dostával šance na začiatku sezóny. Hrať na úrovni Barcelony nie je jednoduché. Yusuf sa zlepšuje a musí čakať na svoju šancu. Riqui má veľkú konkurenciu a my vyberáme to, čo je najlepšie pre mužstvo."

[Marc Fuste, La Sexta] Máš pocit, že tvoje dobrodružstvo s klubom sa môže čoskoro skončiť? Cítiš sa neisto?

"Už veľakrát som povedal, že v klube sme oveľa pokojnejší, pretože sme sa už porozprávali. Opakujem, že všetko závisí od výsledkov. To je normálne."

[Ferran Martínez, Mundo Deportivo] Ansu Fati dohral El Clásico doráňaný. Ako sa cíti? Môže zajtra odohrať 90 minút?

"Ansu má isté problémy, ktoré nesúvisia s jeho predchádzajúcim zranením. Nie je jasné, či bude proti Rayu hrať. Rozhodneme zajtra."

[Francesc Latorre, TV3] Ako hodnotíš výkony Memphisa v posledných zápasoch? Si s ním spokojný, je ešte vo fáze adaptácie?

"Poznám ho dobre, v posledných zápasoch nebol rozhodujúci resp. minimálne menej ako predtým. Je však veľmi sebakritický, snažíme sa zlepšiť veci, kde mu niečo chýba."

[Albert Nadal, Diari Ara] Keď futbalista dostane zelenú od lekárov, kto má posledné slovo? Hráč, tréner či lekár? Pýtam sa v kontexte Pedriho v Lisabone.

"Rozprávam sa s hráčmi, lekármi aj fyzioterapeutmi. Tréner nikdy nemôže rozhodnúť o tom, či niekoho nasadí, pokiaľ to lekár neodporúča. Vždy ich počúvam, vedia viac ako ja. Ak hovoríme o finále, tak môžeme zariskovať, ale to záleží od druhu zranenia. Nakoniec rozhoduje lekár, závisí to aj od veku hráča. Veteránov môžeme počúvnuť, ale v prípade mladých by sme sa nemali ponáhľať."

[David Bernabéu, Deportes Cuatro] Cítil si strach, keď na tvoje auto zaútočili pri odchode z Camp Nou? Ako to prežívala tvoja manželka? Je pravda, že na zadných sedadlách sedeli ľudia, ktorí nakrúcali materiál do dokumentárneho filmu?

"Áno, takže mám nahrávky. Pred autom bol jeden chlapík v drese Arsenalu. Dve osoby sedeli vzadu a vedľa mňa moja manželka. Necítili sme však strach. V jednom momente som mal v pláne vystúpiť, ale zistil som, nie radšej nie [smiech]. Chápem, že ľudia sú nespokojní, ale niečo také som nečakal. Na ulici je vždy veľa ľudí, ktorí dúfajú, že s nimi budeme komunikovať, pretože to nahrávajú. Je to spoločenský problém. Radšej sa sústreďme na to, čo závisí od nás."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2021-10-26 17:27:30
Bol by som veľmi rád, ak by zajtra Riqui hral od začiatku, dúfam že aj bude aj keď no asi nastúpi skôr Sergi aj keď neviem prečo. A rovnako dúfam, že dostane aspoň pár minút Yusuf.
Ter Stegen
Dest, Piqué, Eric, Jordi
Gavi, Busquets, Riqu/Nico
Coutinho, Memphis, Fati/Demir

VISÇA EL BARÇA I VISÇA CATALUNYA, SIEMPRE ?❤️
2021-10-26 17:42:02
Co se týče Pedriho, tak každýmu s rozumem bylo jasný, že po extra náročné sezoně potřebuje 2 týdny oddechnout, byl pryč týden a pak se rychle zranil. Podobně Alba a ted dokonce extra odolný DeJong. Já chapu, že jsou to důležití hráči, ale Koeman systematicky likviduje sestavu. Odmítá dát šanci jiným, je jako mezek. Je mi z toho zle, že je stále v klubu. Jeho taktika...na hovno. Jeho schopnost dostat z hráču maximum, nulová. Jsem z ty situace už trochu frustrovaný-dokonce ani rekordní čtvrtá porážka s nic moc hrajícím Realem ho nestála křeslo....takže do kdy ho máme snášet. Ach jo.