Trápenie Barcelony pokračuje. V La Lige tentokrát nedokázali vyhrať ani nad Deportivom Alavés na Camp Nou. V zápase síce mali jasnú prevahu, ale opäť ich zradila mizerná efektivita v útoku. Pozitívom v každom prípade je, že mladí záložníci Blaugranas herne nesklamali. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Hodnotenie trénera - 5

Plán Sergiho Barjuana bol jasný - 4-3-3 s tým, že Memphis a Dest mali zabezpečovať čo najväčšiu šírku ihriska. Barcelona začala dobre, ale postupne upadla. Po príchode Philippeho Coutinha miesto Sergia Agüera ofenzíva Barcelony nebola tak nebezpečná.

Ter Stegen - 5,6

Opäť raz inkasoval z prvej strely na bránu, aj keď v tomto prípade za gól nenesie zodpovednosť.

Oscar Mingueza - 5,8

V niektorých súbojoch bol slabý, ale vo všeobecnosti podal solídny výkon. Mohol však viac útočiť proti Alavésu, ktorý bránil veľmi hlboko.

Gerard Piqué - 5,5

Zápas nedohral kvôli zraneniu. Pekne ho prekabátil Joselu vo výstavbe hry pred vyrovnávajúcim gólom Rioju.

Éric García - 6,9

Dobre vyvážal loptu z obrany a v prvom polčase mal skvelú šancu, no jeho hlavičku zneškodnil Antonio Sivera veľmi dobrým zákrokom.

Jordi Alba - 6,3

V prvom polčase neustále útočil, ale neužíval si tak do takej miery, ako by sa mu páčilo.

Pablo Gavira - 7,3

17-ročný záložník naďalej podáva veľmi dobré výkony. Podobne ako v prípade Nica, aj on si zaslúžil asistenciu, ale Memphis v tomto prípade trafil len žrď. Jeho dotyk a kontrola lopty sú na špičkovej úrovni.

Sergio Busquets - 6,4

Kontroloval zápas, ale z jeho strany sme videli aj niekoľko nedbalých momentov, keď buď prišiel o loptu alebo pokazil prihrávku.

Nico Gonzalez - 7,1

Vynikajúci zápas zo strany mladíka. Tentokrát si určite zaslúžil asistenciu za skvelú akciu a prihrávku na Memphisa.

Sergiño Dest - 5,7

Opäť sa predstavil skôr ako krídelník na pravej strane, ale vo finálnej tretine neponúkol nič kvalitné..

Sergio Agüero - 6

Bol stiahnutý z ihriska už v 40. minúte kvôli problémom s dýchaním a bolestiam v oblasti hrudníka. Následne bol sanitkou prepravený do nemocnice na ďalšie vyšetrenia.

Memphis Depay - 7,3

Skóre stretnutia otvoril parádnou strelou a ukončil tak 10 zápasovú šnúru bez gólu z otvorenej hry. Na druhej strane mal vyťažiť viac zo šancí, ktoré mu vytvorili Gavi a Nico.

Náhradníci

41' Coutinho - 5,6

Ďalší náročný večer, keď ho vypískali vlastní fanúšikovia za to, že viacero striel z diaľky poslal mimo bránu súpera.

70' Lenglet - 5,6

Barjuan ho poslal na trávnik namiesto zraneného Piquého.

70' Puig - 5,8

Koeman ho odstavil na vedľajšiu koľaj, no pod Barjuanom môže prísť zmena. Fanúšikovia ho po príchode na ihrisko odmenili obrovským potleskom.

81' Ezzalzouli - 6,5

Krídelník Barcelony B odohral svoje premiérové minúty v drese prvého tímu FC Barcelona.

81' Balde - 5,9

Ľavý bek sa predstavil ako striedajúci hráč na ľavom krídle. Katalánci potrebovali iskru v ofenzíve na posledné minúty zápasu.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

13 komentáre
2021-10-31 07:54:36
Výkon nebyl dobrý, ale tak bych pochválil Memphise, Gaviho, Nica, Albu a Garciu. Zbytek to bylo špatný a nejhorší byl Coutinho. (náš suverénně nejlépe placený hráč :-/). U Matse není co hodnotit.
kluc Premium
2021-10-31 07:55:21
Za mňa najlepší Gavi, Memphis, Garcia...