FC Barcelona dokázala v Kyjeve vybojovať dôležité víťazstvo, vďaka ktorému v Lige Majstrov stále žije a má šancu postúpiť zo skupiny. Nie všetko je však až také ružové...

Najlepšie: Body, ktoré dávajú nádej

Cesta do Kyjeva by za bežných okolností pre Barcelonu znamenala len ďalší bežný zápas Ligy Majstrov. Tentokrát to však bolo iné. Po otrasnom štarte sezóny bol dnešný zápas pre Blaugranas životne dôležitý. Výhra sa nerodila ľahko, ale najdôležitejšie sú tri body. Postup do vyraďovacej časti Ligy Majstrov je pre klub dôležitý aj z finančného hľadiska. V rozpočte sa totiž predpokladá, že Katalánci postúpia do osemfinále. Teraz je čas na prácu a čo najlepšie sa pripraviť na zápas proti Benfike, pretože tento stret môže rozhodnúť o postupujúcom zo skupiny. Úlohu postúpiť by mohol zjednodušiť návrat Dembélého, Arauja a De Jonga.

Najhoršie: Stále je to ako v lete na saniach

Zrejme nikto neočakával, že Barcelona po odchode Ronalda Koemana začne hrať hneď lepšie. Dnešný zápas sa veľmi neodlišoval od tých, ktoré sme sledovali v poslednom období, skôr išlo o krok späť. Gavi a Nico tentokrát neoslnili a návrat Frenkieho de Jonga bol veľmi nevydarený. Akciám chýbala intenzita a rýchlosť a Barcelona bola najviac nebezpečná po štandardných situáciách. Nebyť Ter Stegena, Katalánci by si skromný náskok určite neudržali až do konca stretnutia.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2021-11-03 00:26:06
Mně se teda hra lepší zdá (než za Koemana). Dokonce Lenglet nehrál úplně špatně, kdo by to řekl, ne? Dobré minuty pro Demba, potřebuje více praxe. Nico potřebuje zlepšit reakce při standartkách v obraně, ale jinak je super. S D.K. jsme se bavili, že Baldé by mohl zaskočit na levém křídle, schopnosti a rychlost na to podle všeho má. Snad sebevědomí bude přibývat, aby se snadněji stříleli goly, teď se na každý strašně nadřeme.
2021-11-03 01:32:50
zapas som nevidel, ale pozrel som si highlighty. nevidel som tam zivot zachranujuce zakroky od MATSa, tak teraz neviem, ci prehanal autor clanku, alebo v highligtoch to neukazali