Xavi Hernández včera absolvoval vydarený debut v úlohe trénera FC Barcelona, nakoľko Blaugranas porazili Espanyol v derby Katalánska 1:0. Niektorým hráčom zápas vyšiel, iní zas neprekvapili. Známky sú nasledovné.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu 90min.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu 90min.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,6

V poslednom období bol pod paľbou kritiky kvôli jeho nie práve najlepšej forme, no včera si poradil so všetkým, čo na neho Espanyol vyslal.

Oscar Mingueza - 5

Je zrejmé, prečo sa Barcelona rozhodla pre návrat Alvesa. Mingueza je v prvom rade stopér, ktorý sa v otvorenom priestore necíti dobre.

Gerard Pique - 6,2

V bežeckých súbojoch to z Piquého strany vyzeralo všelijako a v koncovke zápasu zle bránil Dimatu.

Eric Garcia - 7,1

Silný v súbojoch a sebavedomý v držaní lopty. Oveľa spoľahlivejší ako Piqué.

Jordi Alba - 6,9

Na svojej strane podal ako zvyčajne dobrý výkon.

Nico Gonzalez - 6,9

Vždy mal záujem zapojiť sa do hry. Neraz sa vydal podporiť ofenzívu a neraz pekne otvoril hru.

Sergio Busquets - 7,2

Xavi mu neustále dával inštrukcie a Busquets ich bez problémov pochopil. Mal smolu, že zápas neskončil s gólom alebo aspoň asistenciou.

Frenkie de Jong - 6,5

Priemerný zápas v podaní holandského záložníka, ktorý hral miestami ako mladík, než skúsený harcovník. Niekedy ľahko strácal lopty.

Ilias Akhomach - 6,3

Pripísal si debut v drese Blaugranas a odohral dobrý zápas, ukázal svoj talent. Je jasné, že Xavi chce vybudovať mužstvo s poriadnymi krídelníkmi. Ilias tentokrát odohral jeden polčas.

Memphis Depay - 7,4

Bol nebezpečný, keď sa stiahol hlbšie po loptu a keď nabiehal za obrancu súpera, aj keď si mohol dať pozor na to, aby nebol tak často v postavení mimo hru.

Pablo Gavira - 7,4

Naďalej predvádza výborné výkony, dokáže sa vymaniť z prehustených priestorov a neustále ponúka chytré prihrávky.

Náhradníci

46' Abde Ezzalzouli - 7,3

Podobne ako Akhomach ukázal skvelú intenzitu a nebojácnosť, no trochu viac bol nebezpečný v pokutovom území.

70' Coutinho - 5,6

Brazílčan sa dostal na ihrisko v konečnej fáze zápasu, ale ani pod Xavim neponúkol nič prevratné.

78' Puig - 6

Puig odohral koncovku zápasu, ale Barcelona bola práve v tom čase pod tlakom.

88' Demir - bez hodnotenia

88' Araujo - bez hodnotenia

Diskusia

13 komentáre
2021-11-21 09:07:14
Povedzme si úprimne,výkon ti bol slabý,rukopis Xaviho predsa nemôže byť po jednom treningu ? bolo vidieť,že fyzická príprava pred sezónou stála za pre,postupne sa to bude zlepšovať ale treba týmto hráčom čas ? taktiež som názoru,že nám treba hráčov (zrejme až cez leto) a výmenu kádra, mladí sú šikovní ale nemôžu hrávať cca 70m a viac a okrem toho, to bol "iba" espanyol a proti väčším mužstvám si myslím, že im budú chýbať práve skúsenosti a takisto závaží nerozvážnosť u mladých... každopádne, zlepšenie bolo smerom dopredu, čo sa mi páčilo, ideme postupne a pomalými krokmi, ale každý tréning/deň/zápas budeme napredovať a Xavi dostane Barcu naspäť k titulom ?
2021-11-21 09:07:30
Ten Coutinho to bylo trápení...
A Depay taky kromě gólu zase tolik nepředvedl. 1. poločas skvělej, ale v závěru to Espanol klidně mohl otočit