Barcelona včerajší zápas proti Benfike nezvládla, keď remizovala 0:0 a postup do osemfinále Ligy Majstrov sa jej vzdialil. Fanúšikov v každom prípade sklamal len výsledok, pretože hra Blaugranas po dlhom čase konečne bavila. Nový tréner FC Barcelona je s tímom sotva dva týždne, ale rozdiel v hernom prejave je badateľný na prvý pohľad. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 7,1

Čisté konto je určite odmenou za skvelý výkon. Predviedol niekoľko chytrých zákrokov, z toho jeden úžasný proti Yaremchukovi v prvom polčase. V druhom polčase mal viac práce ako zvyčajne, ale všetko riešil s rozvahou.

Ronald Araujo - 7,6

V trojčlennej obrane sa cítil komfortne a často sme ho videli na výlete v útoku. Excelentný v držaní lopty, istý v defenzíve. Za svojej skvelý výkon si zaslúžil aj gól, škoda, že bol zrušený kvôli postaveniu mimo hru.

Gerard Piqué - 6,9

V zápase vyhral desať vzdušných súbojov, čo len potvrdzuje, že Benfika sústredila tlak práve na neho. Veterán si však s hrozbou zo strany Yaremchuka poradil dobre a v obrane pôsobil istým dojmom.

Clement Lenglet - 6,4

Odohral dobrý zápas a bránil spoľahlivo. Po boku Piquého a Arauja bol pod tlakom, ale poradil si, aj keď miestami sa mohol viac sústrediť na vyvážanie lopty. Počas zápasu získal 5 lôpt.

Yusuf Demir - 6,5

Xavi použil Demira na pravej strane a mladík ukázal živý výkon. Neraz sa vydal do pokutového územia a jeden z jeho streleckých pokusov skončil na konštrukcii brány. Jeho výkon bol sľubný a Barcelona možno našla klenot vo svojom kádri.

Sergio Busquets - 7,7

Xavi dostal z Busquetsa opäť viac a Sergio patril medzi najlepších hráčov zápasu a vždy, keď mal loptu, vyťažil z toho niečo pre mužstvo. Dobre distribuoval loptu, na druhej strane bol platný aj v defenzíve, získal až 14 lôpt.

Frenkie de Jong - 6,7

V prvom polčase hral intenzívne. V druhom polčase sa začal vytrácať z diania a nech sa snažil urobiť čokoľvek, bol neefektívny.

Jordi Alba - 6

Xaviho experiment poslal Albu vyššie v poli na pozíciu, kde mohol využiť svoje ofenzívne danosti. Španiel predviedol niekoľko efektívnych nábehov do šestnástky, ale strelecky sa nepresadil. Ak chce tréner Albu využívať na tejto pozícii častejšie, hráč sa bude musieť novej úlohe prispôsobiť.

Nico Gonzalez - 7,5

Tento mladík podal opäť raz fantastický výkon, tentokrát v priestore za útočníkom. Hral mimoriadne intenzívne. Dobrý bol aj v defenzívnych činnostiach, pomáhal ako sa len dalo. Počas zápasu vytvoril 4 kľúčové prihrávky.

Pablo Gavira - 6,7

Opäť predviedol svoju všestrannosť, ukázal niekoľko brilantných akcií v útočnej tretine. Bol presný a kreatívny vždy, keď dostal loptu a zdá sa, že v Xaviho plánoch bude zohrávať dôležitú úlohu.

Memphis Depay - 5,5

Sklamanie zápasu. Holanďan sa sťahoval hlbšie, aby sa zapojil do kombinácie, ale z pohľadu jeho výkonu vo finálnej tretine to nebolo dobré.

Náhradníci

66' Dembélé - 7,2

Vzhľadom na jeho zdravotný stav išlo o prekvapenie, že hral a že odohral tak veľkú porciu zápasu. Ako náhradník však ukázal svoju kvalitu. Po príchode na ihrisko bol najkreatívnejším hráčom a pre spoluhráčov vytvoril množstvo šancí. Bohužiaľ, tí nič nepremenili.

86' Dest - 5,9

Dest sa dostal na ihrisko v závere zápasu, keď sa Katalánci zúfalo snažili streliť víťazný gól.

86' García - 5,9

Xavi poslal Garcíu do zápasu v koncovke v snahe vystužiť obranné rady, nakoľko Benfika v závere nepríjemne hrozila z brejkov.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

17 komentáre
2021-11-24 09:26:46
Som si istý keby hral Braithwaite, namiesto Depaya tak by r vyhrali.
2021-11-24 09:27:14
Dať memphisovi 6.8 a 7 je na guľku do hlavy ?