FC Barcelona včera zvíťazila na pôde Villarrealu a zaznamenala prvú ligovú výhru na ihrisku súpera v tejto sezóne. Výsledok v každom prípade neodzrkadľuje dianie na ihrisku.

Najlepšie: Šťastiu treba ísť naproti

Xavi po zápase s Benfikou hovoril o tom, že problémom nie je nedostatok gólov, ale nedostatok odvahy. V poslednej tretine ihriska očakáva, že hráči budú viac riskovať. V zápase proti Villarrealu sa objavili prvé signály, že zmena je v tomto smere možná. Barcelona vo svojej histórii neraz dominovala nad súperom a rozohrávala loptu v okolí pokutového územia, ale nebola schopná ohroziť bránku súpera. Pokusy dostať sa s loptou bližšie k bránke boli odsúdené na neúspech. Tentoraz však nechýbali akcie s čerešničkou na torte. Abde búšil do súpera presne tak ako sa na krídelníka sluší a patrí, De Jong nehľadal jednoduché prihrávky a mužstvo sa nesnažilo dominovať nad súperom len fádnym držaním lopty. To prinieslo jasný efekt, keď si Barcelona v prvom polčase vytvorila množstvo šancí a padol z nich aspoň Frenkieho gól. Barcelona v tomto zápase išla šťastiu naproti a to sa na ňu usmialo. Podobné to bolo aj v defenzíve, keď aj napriek množstvu chýb sa stopéri snažili súperovi aspoň zabrániť vystreliť na bránku Ter Stegena. Aj keď víťazstvo sa môže javiť ako šťastné, je potrebné si uvedomiť, že Barcelona v zápase proti Villarrealu pracovala dostatočne dobre na to, aby nakoniec získala plný bodový zisk.

Najhoršie: Neprijateľné chyby

Vybudovať pevnú obrannú formáciu nie je jednoduché a vyžaduje si to množstvo času, najmä v prípade ofenzívne ladených mužstiev, ktoré často bránia s obmedzeným počtom hráčov. Barcelona bohužiaľ ukázala, že v tejto fáze prestavby tímu sa jej chyby budú stávať. Éric García, Piqué a Mingueza včera ukázali veľa chybných rozhodnutí. Villarreal si v dôsledku toho vytvoril veľa príležitostí a chýbala mu len lepšia efektivita. V boji o titul však takéto chyby môžu Barcelonu vyjsť draho a hoci sa tentokrát podarilo vyhrať, zlepšenie v tomto smere je absolútne nevyhnutné.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2021-11-28 08:46:17
Najlepšie - 3 zápasy pod xavim, 2 výhry a remíza
Najhoršie - diery v obrane a stratený depay
2021-11-28 09:06:55
Najhoršie- chybné rozohrávky a nepresná každá tretia prihrávka