Včerajší zápas zverencom Xaviho Hernándeza veľmi nevyšiel, keď na domácom trávniku nestačili na Real Betis. Barcelona vo všeobecnosti neodohrala zlý zápas, ale opäť ju zradilo otrasné zakončenie v ofenzíve. Hodnotenie poukazuje na to, na ktorých pozíciách mužstvo tlačí topánka.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu 90min.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu 90min.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 5,7

Zdalo sa, že si v zápase ide po čisté konto, keď mu na začiatku druhého polčasu pomohol VAR, ale nakoniec ho v závere stretnutia prekonal Juanmi.

Sergiño Dest - 5,3

Mal veľké problémy s útokmi Betisu a miestami to bolo naozaj zlé. Pri góle súpera bránil otrasne.

Ronald Araujo - 7,1

Dominantný výkon, pravidelne vyhrával súboje a zároveň bol skvelý aj bežecky, keď musel kryť chrbát spoluhráčom. V nebezpečných situáciách predviedol niekoľko skvelých zákrokov.

Clement Lenglet - 6,6

Odohral naozaj dobrý zápas, súperovi toho veľa nedovolil a k tomu veľmi dobre rozohrával loptu.

Jordi Alba - 6,4

V obrane ukázal množstvo skúseností a po svojej strane lietal so zvyčajnou dynamikou. V útočnej tretine však nedokázal predviesť nič rozhodujúce.

Nico Gonzalez - 6

Veľmi silný, intenzívny a ucelený herný prejav v strede poľa a darilo sa mu prerušovať hru súpera a potiahnuť loptu dopredu aj napriek niekoľkých nevydareným zákrokom.

Sergio Busquets - 7

Pozične fantastický, výborne čítal hru a diktoval jej tempo. Podal typický výkon na úrovni.

Pablo Gavira - 6

V strede poľa pracoval naozaj tvrdo, ale zápas nedohral po údere do hlavy. Trávnik opustil na nosidlách a musel do nemocnice na vyšetrenia, no už je doma a je v poriadku.

Abdessamad Ezzalzouli - 6,3

Pracoval usilovne aj v obrane, keď získal až 5 lôpt, no proti Betisu sa nedokázal presadiť v ofenzíve. Skúšal neúnavne, ale svoju snahu nedokázal pretaviť v nič hmatateľné.

Memphis Depay - 5

Na špici bol často izolovaný, ale znepokojujúcejšia bola jeho pasivita v presingu a ochota nehrať naplno, keď sa okolo neho začalo niečo diať. Fádny výkon.

Philippe Coutinho - 5,6

Pôsobil energicky a spočiatku bol nebezpečný, ale postupom času sa z ihriska úplne vytratil.

Náhradníci

36' Riqui Puig - 6

Dobre držal loptu, ale nikdy nebol schopný predviesť taký vplyv na hru ako Gavi či Pedri.

59' Ousmane Dembélé - 6,9

Jeho prítomnosť na ihrisku bolo cítiť okamžite po striedaní. Hral intenzívne a bol nebezpečný. Barcelona razom vyzerala ako iné mužstvo.

59' Frenkie de Jong - 5,7

Na trávnik prišiel preto, aby mužstvu v strede poľa dodal väčšiu kontrolu a ofenzívnejšieho ducha.

82' Luuk de Jong - 5,9

bez hodnotenia

82' Gerard Piqué - 6

bez hodnotenia

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com 90min.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

12 komentáre
2021-12-05 09:37:57
Nejdem hodnotiť hráčov v poli, ale ter stegena...prečo iba 5.7? Čo mohol urobiť lepšie alebo viac? Absolútne nič a pri góle kľudne mohol ísť aj na tribúnu ? a hodnotenie depaya je do plaču z tohoto dôvodu, že je to smutná realita...holandský Griezmann...
2021-12-05 09:54:43
Řada z vás se mnou nebude asi souhlasit, ale pokud nebude velký sponzor nebo majitel ať už z třeba USA, arábie nebo Čína, tak se nekoupí pořádní hráči a pořád se bude točit dokola. Výsledky nebudou dobré a můžeme se dál plácat po zádech, že fandíme Barceloně.