Zverenci Xaviho Hernándeza si po včerajšku pripísali do priebežného hodnotenia Primera Division veľmi dôležité tri body po víťazstve nad Elche. Prvý polčas bol v podaní Blaugranas bravúrny, no v druhom dejstve si opäť narobili zbytočné problémy. Pri pohľade na známky má človek dojem, že Barcelona dokázala tento vyhrať preto, lebo stihla streliť viac gólov ako ich inkasovať.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu 90min.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu 90min.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 5,8

Elche vyslalo na bránku Barcelony tri strely, Ter Stegen inkasoval dva góly.

Ronald Araujo - 5,2

Katalánci hrali na troch stopérov, ale keď Elche útočilo po pravej strane, Araujo bol často mimo pozíciu. Mal prsty v inkasovaných góloch a okrem toho nútil Dembélého behať veľa aj bez lopty.

Éric Garcia - 5,4

Bez lopty podal ako zvyčajne nepresvedčivý výkon a keď mal loptu, opakovane a nesprávne ju prihrával spoluhráčom, ktorí boli pokrytí.

Clement Lenglet - 5,3

Lenglet je takmer vždy najslabším defenzívnym hráčom na ihrisku a aj v tomto zápase sa neustále prezentoval nedostatočnou koncentráciou.

Jordi Alba - 5,6

Hráva aj v priestoroch, na ktoré nie je veľmi zvyknutý, aj keď sa mu podarilo predviesť niekoľko umných prihrávok, ale často chýbal vzadu.

Frenkie de Jong - 5,6

De Jong je vyzývaný k tomu, aby sa častejšie zapájal do ofenzívneho ťaženia tímu. Proti Elche ukázal niekoľko skvelých dotykov, ale nebol schopný diktovať tempo hry.

Sergio Busquets - 6,5

Opäť dirigoval orchester. Staral sa o plynulosť hry za chrbtom ofenzívnych hráčov snažiacich sa streliť gól.

Pablo Gavira - 8,4

Mimoriadne energický výkon po celom ihrisku. Tento mladík podal výborný výkon ako na lopte, tak aj bez nej a mal veľký vplyv na hru mužstva.

Ousmane Dembele - 7,4

Xavi mu v zápase zveril viac defenzívnejších úloh, než je zvyknutý, ale napriek tomu bol schopný vyprodukovať pre spoluhráčov viacero šancí, no nedokázal zabrániť šanciam súpera.

Ferran Jutglà - 7,5

Výborne spolupracoval so stredom poľa, najmä s Gavim. Strelil veľmi dôležitý úvodný gól zápasu, ktorý bol jeho premiérovým presným zásahom v oficiálnom zápase v drese Blaugranas. Nevyužil však ďalšiu skvelú šancu.

Ez Abde - 7,4

Helibelton Palacios musí mať z Abdeho nočné mory, no krídelníkovi Barcelony v tomto stretnutí chýbala lepšia finálna prihrávka.

Náhradníci

72' Nico - 7,8

Takmer strelil gól, keď mu jeho pokus odkopli spred bránkovej čiary, no Nico sa na streleckú listinu zapísal aj tak, keď zužitkoval ďalšiu šancu neskôr.

76' Puig - 6

bez komentára

89' Balde - 5,6

bez komentára

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com 90min.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

12 komentáre
2021-12-19 10:00:36
Prvým šiestim hráčom v hodnotení ešte o stupeň nižšiu známku. A kto mi dnes na ihrisku nechýbal tak to bol Depay.V ďalšom zápase De Jong s Ter Stegenom na lavičku , ostatný v obrane musia hrať lebo nieje za nich náhrada ,ale brankárov a stredopoliarov máme dosť.
2021-12-19 10:05:20
Za prví gól nemohol ter stegen a ani za druhý.V prvom góle mal prsty lenglet bránil vlastne len tienoval hráča ktorému ta strela sadla.A pri druhom góle to bola chyba arauja ktorý mal pokryť voľného hráča.Ter stegen v oboch prípadoch aj keď si siahol na loptu bol statista.