Madridský denník Marca informuje, že Xavi Hernández chce získať Alvara Moratu už počas zimného prestupového obdobia. Podpísať 29-ročného útočníka však nebude jednoduché.

Madridský denník k téme píše, že útočník túto ponuku zvažuje, no jeho zamestnávateľom je Atlético Madrid a madridský klub nie je nadšený z myšlienky posilniť svojho priameho konkurenta v španielskej lige. Platí, že Morata hráva za Juventus, ale v Taliansku je na hosťovaní. V prípade Barcelony naďalej platí, že prv sa musí hráčov zbaviť, aby mohla nakupovať. Prioritou je odchod Umtitiho a Coutinha, ale obaja hráči sa v klube cítia dobre a odmietajú odísť.

V prípade Juventusu hovoríme o ťažkej finančnej situácii, ktorá klub môže donútiť, aby sa Moratu vzdal. Moratu však bude musieť nahradiť iný ofenzívny hráč a tým sa môže stať Arkadiusz Milik alebo Mauro Icardi. Veľa závisí od toho, či sa Juventusu podarí najať nového športového riaditeľa, ktorý by sa pod tak závažné rozhodnutie podpísal.

Príchod Moratu na Camp Nou je bez tak komplikovaný, pretože Barcelona musí rokovať aj s Atléticom Madrid, ktoré sa bude zdráhať posilniť priameho konkurenta v lige. Stále však platí, že za Atlético opäť hráva Antoine Griezmann, za ktorého Los Colchoneros stále nevyplatili plnú sumu. Predaj Moratu do metropoly Katalánska by Atléticu mohol z finančného pohľadu prospieť.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

15 komentáre
2021-12-30 11:16:03
Budujeme tu španielsku repre asi, Azpilicueta a Gaya ešte možno prídu v lete a Enrique si môže postaviť rovno Barcelonu na majstrovstvách sveta :DDDDD
kluc Premium
2021-12-30 11:20:06
toto by bol horší prestup ako Luuk, lebo by sme museli aj platiť zaňho