Katalánci vstúpili do nového roka veľmi dobre, keď na pôde Malorky dokázali získať plný počet bodov. Vzhľadom na okolnosti a stav v kádri Blaugranas ide o tri zlaté body. Poďme sa pozrieť na výkony jednotlivých hráčov.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu 90min.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu 90min.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 7,6

Predviedol niekoľko pekných prihrávok, no zažiaril najmä v závere, keď chytil čistý gól a zabezpečil mužstvu plný počet bodov.

Mingueza - 7,3

Veľmi efektívny výkon. V obrane zahral bezchybne a centrami vytvoril niekoľko šancí. Jednu z nich premenil Luuk de Jong.

Piqué - 8,4

Zaujímavosťou bolo, že počas zápasu zahrával priame kopy. Bláznivý štart do nového roka. V obrane bol v každom prípade fantastický, ale Malorka ho nedokázala úplne preveriť. Skvelý bol aj v prihrávkach.

García - 6,9

Trochu nahneval Xaviho tým, že jeho prihrávky neboli úplne dobré. Taktiež hral zle z pozičného hľadiska.

Araujo - 6,9

Bol všade, kde bolo potrebné a to aj napriek tomu, že ako stopér si zahral na poste ľavého beka.

Nico - 6,9

Skvelý stredopoliar, takticky vyspelý, veci zbytočne nekomplikuje. Len zriedkavo stratil loptu a pri niekoľkých príležitostiach sa nebezpečne vydal aj do ofenzívy.

Frenkie de Jong - 6,9

Dirigoval hru Barcelony v strede poľa počas absencie Sergia Busquetsa.

Puig - 7

V úvodných fázach zápasu predviedol niekoľko nevhodných rozhodnutí, ale nikdy sa neprestal snažiť a vždy sa pokúšal niečo vymyslieť.

Akhomach - 7,3

Veľmi živý hráč. Vďaka prihrávkam a driblingu otváral pre mužstvo priestory. Z tohto mladíka určite vyrastie kvalitný futbalista.

Luuk de Jong - 7,2

Po dlhom čase sa objavil na trávniku a zažiaril. V dvoch prípadoch trafil konštrukciu bránky a strelil rozhodujúci gól. Má na Camp Nou predsa len budúcnosť?

Jutglà - 6,3

Najmenej pútavý hráč z ofenzívneho tridente. Je ťažké si predstaviť, že sa na ihrisku objaví po návrate ostatných hráčov. (Pre úplnosť uvedieme, že Xavi na tlačovej konferencii povedal, že úlohou Ferrana bolo starať sa o deštrukciu výstavby hry Malorky; pozn. red.)

Náhradníci

71' Sanz - 6,1

Mladý stredopoliar si pripísal prvý štart v drese Blaugranas.

76' Lenglet - 6,1

bez komentára

80' Estanis - 6,2

Estanis taktiež debutoval v prvom tíme.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com 90min.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

8 komentáre
2022-01-03 10:20:31
Garcia mi pride taky v tej obrane stratený...ale zato ma dobrý rychly vynos lopty z obrany do utoku čo včera 1-2 krat ukazal ale prihravky nic moc ale dufajme že sa zlepši ešte
Visça el Barça!❤️?
A dokonca seas v top 4 určite ????
2022-01-03 10:28:03
Lenglet a Umtiti sú isté predaje/odchody a zase Garcia a Mingueza sa ukazujú ako sklamania sezóny. Ak to v ich prípade pôjde rovnako do konca sezóny a nezlepšia sa zásadne, tak sa bude musieť niekto dokúpiť k Araujovi do základu, lebo Pique tu už nebude a bude potrebná kvalitná náhrada.