Madridský denník Marca dnes informoval, že Joan Laporta oznámil svojim najbližším spolupracovníkom, že má záujem získať Erlinga Hålanda počas najbližšieho prestupového obdobia. Deportes Cuatro k téme uviedol, že útočník príde na Camp Nou hneď ako sa Barcelone podarí splniť finančné požiadavky celej operácie. Katalánci to však so zháňaním zodpovedajúcej sumy nebudú mať jednoduché, hoci Laporta je optimista.

Dalo sa očakávať, že médiá sa okamžite chopia včerajšieho výroku prezidenta Barcelony o tom, že klub má na to, aby podpísal elitných hráčov. Hneď dnes sa objavilo niekoľko informácií týkajúcich sa Erlinga Hålanda. Médiá sa snažia využiť rozruchu okolo Barcelony. Madridský denník Marca tvrdí, že Laporta vo svojom najbližšom okolí priamo hovorí o tom, že chce počas leta kúpiť Hålanda. Verí, že sa mu podarí urobiť poriadok v klubových financiách a získa finančné prostriedky na uzatvorenie tejto nákladnej operácie. Príchod nórskeho útočníka je pre Barcelonu veľkou prioritou.

Slovo Raiolu

Deportes Cuatro v tejto súvislosti tvrdí, že Hålandov agent Mino Raiola dal prezidentovi Barcelony svoje slovo, že ak klub vyplatí požadovanú čiastku za transfer, útočník v lete určite prestúpi do Barcelony. Základy dohody boli dohodnuté 13. decembra počas stretnutia Laportu s Raiolom v Turíne. Preto je prezident v rozhovore s médiami tak optimistický. Nórsky novinár Jan Aage Fjortoft sa však domnieva, že medzi Hålandom a Barcelonou neexistuje žiadna dohoda.

Deportes Cuatro uviedol, že náklady celej operácie presiahnu 100 miliónov eur, vrátane nákladov na prestup, provízií a potenciálneho príchodu ďalšieho hráča, možno Mazraouiho, ďalšieho klienta Raiolu, o ktorého sa Blaugranas zaujímajú. Zmluva v prípade Hålanda by sa podpísala zrejme na tri roky s opciou na predĺženie o ďalšie dva roky a hráč by zarábal 30 miliónov eur v hrubom.

Pre Barcelonu bude ťažké získať financie na pokrytie transferu a zároveň znížiť platy v tíme, aby mohla hráča vôbec zaregistrovať. Laporta v každom prípade verí, že sa mu to do leta podarí vyriešiť. Deportes Cuatro nevylučuje ani predaj hráčov, ktorí boli doteraz považovaní za nedotknuteľných. Faktom zostáva, že Barcelona musí do leta urobiť množstvo práce, aby sa Håland presťahoval do metropoly Katalánska.

Najväčšia hviezda

Laporta chce Hålanda presvedčiť aj športovým projektom. Marca tvrdí, že Laporta chce z Hålanda urobiť hlavnú hviezdu prvého tímu. Ak by sa predsa len rozhodol prestúpiť do Realu, musel by súperiť s Benzemom, Viniciusom a možno aj Mbappém. V Barcelone je konkurencia v ofenzíve menšia. Deportes Cuatro uvádza, že Håland v každom prípade preferuje prestup na Camp Nou, pretože chce byť absolútnym lídrom víťazného projektu.

zdroj: marca.com deportes cuatro
foto: Shutterstock

Diskusia

21 komentáre
2022-01-04 21:59:22
No uvidíme.. Kdyby to byla alespoň z poloviny pravda
Barco10 Premium
2022-01-04 22:05:24
Kto z nedotknutelnych? De jong?