FC Barcelona mala vo včerajšom zápase na pôde Granady na dosah plný počet bodov, ale ako to v tejto sezóne na výjazdoch býva zvykom, úplne zbabrala koncovku stretnutia. Po vylúčení Gaviho to s hrou Barcelony išlo z kopca a vyrovnávajú gól visel vo vzduchu. A ten v 89. minúte aj prišiel. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu 90min.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu 90min.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 5,9

Odchytal pomerne dobrý zápas, za gól nemohol a nemal ani nárok. V koncovke zápasu však bol aj on nervózny, čo bolo vidieť na jeho priemernej rozohrávke.

Alves - 7,5

Prvý zápas pre Daniho v La Lige od roku 2016, ale oslávil ho skvelým centrom na gól Luuka de Jonga. Počas zápasu hral dobre, miestami však chýbal v obrane.

Piqué - 6,5

Dominantný vo vzduchu, dobrý v rozohrávke. Nepremenil sľubnú šancu po centri Dembélého. Dostal žltú kartu, ale tej druhej sa nejakým zázrakom vyhol.

García - 6,2

Presný v prihrávkach, predviedol množstvo dobrých zákrokov, no zápas nedohral kvôli zraneniu hamstringu.

Alba - 6

Vzhľadom na to, že vynechal posledné dva zápasy Barcelony, podal dobrý výkon.

Nico - 6,3

Predviedol niekoľko pekných dotykov a driblingov, vďaka čomu sa vedel dostať cez záložníkov Granady.

Busquets - 6,4

Typický výkon od Sergia. Dobre odolával presingu súpera, distribuoval loptu a ukázal niekoľko pohľadných otočiek. Ani v tomto vyššom veku nestratil na kvalite.

Gavi - 4,8

Cynickým zákrokom zložil Suareza, dostal druhú žltú kartu a smeroval predčasne pod sprchy. Vo všeobecnosti však neodohral najlepší zápas, čo vylúčenie len potvrdilo.

Dembélé - 6,4

Od jeho výkonu si fanúšikovia sľubovali viac. Či už z pohľadu streľby, alebo vytvárania šancí pre spoluhráčov.

De Jong - 7,3

Skvelou hlavičkou otvoril skóre zápasu, no gól mohol streliť aj fantasticky pätičkou. Ďalší gól mu anulovali kvôli ofsajdu. Xavi ho po hodine stiahol z ihriska, ale Holanďan sa nemá za čo hanbiť.

Jutglà - 6

Jeho jedinou šancou bola strela mimo spoza šestnástky. Inak bol v útoku nie príliš viditeľný.

Náhradníci

54' Lenglet - 5,4

Dostal kartu tesne po príchode na ihrisko, keď nahradil Garciu.

61' Ez Abde - 5,8

61' Depay - 5,3

82' Sanz - 5,8

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com 90min.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

14 komentáre
2022-01-09 11:47:07
Ako môže mať Dembelem také hodnotenie? Ja vidím tak na 5
2022-01-09 11:47:34
Nico by měl mít víc než Dembele