FC Barcelona vo včerajšom zápase nedala Osasune najmenšiu šancu a bez problémov vyhrala 4:0. Mužstvo zahralo výborne, čo potvrdzujú aj známy. Nech sa páči.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu 90min.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu 90min.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,9

Brankár Barcelony nemal v zápase prakticky žiadnu prácu. Ani v rozohrávke, keďže Osasuna sa k bránke prakticky nedostala.

Alves - 7,5

Ťahal sa výrazne do centrálnej pozície. Keď mala Barcelona loptu, miestami bol takmer pri Busquetsovi. Odohral dobrý zápas.

Piqué - 6,5

Zápas číslo 600 vo farbách Blaugranas. Veterán chybil v jednom či dvoch prípadoch, ale inak odohral skvelý zápas. Musel však nútene striedať.

García - 7

Výborná rozohrávka, ale súper ho veľmi neotestoval.

Alba - 7,1

V tomto zápase sa nedostával do útočnej tretiny tak často, ako sme na to v jeho prípade zvyknutí. V obrane však súpera nepustil k ničomu.

Pedri - 7,3

Dirigoval dianie na pravej strane ihriska. O jeho dobrom výkone svedčí aj to, že fanúšikom na Camp Nou sa nepáčilo, keď ho Xavi vystriedal.

Busquets - 7,9

Organizoval hru Barcelony s jemu typickou gráciou. Diktoval tempo zápasu a priveľmi sa pritom nenabehal.

Gavi - 8,3

Dravý počas celého stretnutia, vybojoval pokutový kop a v priebehu hry predviedol aj niekoľko technických parád.

Dembélé - 8,6

Osasuna mu dopriala hektáre priestoru, čo bola voda na mlyn jeho hre a naplno to využíval. Prihral na dva góly a nebyť vychýlenej mušky, sám mohol zo dva tri góly streliť.

Aubameyang - 7,2

Skvelý presný zásah, ktorý je typický pre hrotových útočníkov, no pracoval aj pre spoluhráčov, keď im umným pohybom vytváral priestor.

Ferran Torres - 8,1

Verme, že prelomil streleckú smolu, keď sa mu podarilo streliť dva góly. Jeden z pokutového kopu, druhý z otvorenej hry.

Náhradníci

62' Lenglet - 6,5

Nemal veľa práce, ale ak niečo musel vyriešiť, zvládol to s pokojom a rozvahou.

73' Puig - 7,3

Dostal od Xaviho pár minút a naplno ich využil, keď strelil aj gól.

73' Depay - 6,5

Premárnil dobrú šancu na strelenie gólu.

79' Braithwaite - 6,1

bez komentára

80' Mingueza - 6,4

bez komentára

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

4 komentáre
2022-03-14 22:21:15
Pedrimu kus vyššie hodnotenie by som dal ...s ostatným plno súhlasím a dembele zaslúžené MOTM
2022-03-14 23:36:17
Dembele skvele nahráva a bránu trafiť nevie. Ale aj tak jasne najlepší. Najhorší Depay s Braithwaitom. Celkom ma potešil Lenglet, zdalo sa, že si trochu viac verí, aj keď zas moc práce nemal.