Lionel Messi a Barcelona sa rozlúčili nie práve najlepším spôsobom, keďže Argentínec mal veľký záujem predĺžiť spoluprácu s klubom, no nepríjemne ho prekvapil Joan Laporta, ktorý zmenil názor z jedného dňa na druhý.

Vzťahy medzi hráčom a klubom zostávajú na bode mrazu. Laporta po celý čas od svojho zvolenia až do poslednej chvíle vyhlasoval, že Messi zostane na Camp Nou, no zrazu otočil a Messi z klubu odišiel len v priebehu pár dní. Namieril si to do PSG na základe voľného transferu. Prezident Barcelony si je v každom prípade vedomý toho, že je Messiho dlžníkom a situáciu by preto rád napravil.

Laportovym zámerom je pripraviť v budúcnosti poctu pre Messiho na Camp Nou, ale ich vzájomný vzťah v súčasnosti nie je natoľko dobrý, aby sa niečo také dalo usporiadať. Gerard Romero však uviedol, že Jorge Messi pred pár dňami volal do klubu, aby preveril, či existuje nejaká možnosť, aby sa Leo vrátil do Barcelony. Iné zdroje však tvrdia, že Messi odchod z PSG už počas tohto leta nezvažuje.

Argentínec vraj chce dodržať dvojročný kontrakt v Parku Princov. Leo to však nemá jednoduché ani v drese PSG. V poslednom zápase Parížanov na domácom ihrisku mu totiž fanúšikovia dali najavo, čo si o ňom myslia. Na Neymara a Messiho sa pískalo takmer pri každom dotyku s loptou. Fanúšikovia vinia túto dvojicu z vypadnutia PSG z Ligy Majstrov. Messi neprežíva v Paríži dvakrát šťastné obdobie a zjavne šťastná nie je ani jeho manželka Antonella.

Obom hráčom však ich dobrý kamarát Luis Suarez poslal podporu aspoň prostredníctvom sociálnych sietí. "Ako vždy, futbal bez pamäte. Vždy s vami, mám vás veľmi rád!" uviedol Uruguajčan na sociálnych sieťach.

zdroj: marca.com
foto: Shuttertock

Diskusia

16 komentáre
2022-03-15 08:26:54
Laporta.... položil základ kampane na tom,že Messi ostane v klube a pekne nás všetkých oje.... a hlavne Lea... keby nevyhlasoval ako prioritu, že Leo ostane v klube nikto by hlas nedal. Takže Laporta - Fico. Smradlavi hadi
2022-03-15 08:31:46
Nikdy by som neveril že to poviem, a obzvlášť nie po minulom lete, kedy som mal slzy v očiach keď sa toto celé dialo a nevedel som si ani na sekundu predstaviť Barcelonu bez Messiho, tak teraz si popravde neviem predstaviť Barcelonu s Messim. Respektíve nie že si to neviem predstaviť, ale kam s Messim ? Je to najlepší hráč ktorý tu kedy bol a na dlhú dobu sa to určite ani nezmení ak vôbec niekedy, ale úprimne si myslím že projekt, ktorý naštartoval Xavi, Laporta a Alemany s Messim nepočíta a popravde bojím sa čo by to spravilo s mužstvom. Možno sa mýlim a malo by to pozitívny vplyv, ale neviem čo si o tom myslieť ? Akú pozíciu by v hráčskej hierarchií zastával ? Bol by nedotknuteľný a hral stále alebo by bol bežný člen tímu ? Na druhej strane, zaslúži si aby bol najlepší hráč v histórií považovaní za "obyčajného hráča" ? Sadne mu štýl s vysokým pressingom a bude ochotný pressovať vo vysokom tempe vo svojom pokročilom veku ? Neuškodí to rozvoju mladých hráčov, ktorý jeho príchodom stratia minutáž ? Bude ešte tak rozdielový ?

Má to neskutočne veľa otáznikov na ktoré momentálne nepoznám odpoveď a desia ma, avšak Leo je môj vzor a obľúbený futbalista, takže by som ho určite privítal s otvorenou náručou a so slzami v očiach !