FC Barcelona vo včerajšom El Clásicu zdemolovala Real Madrid na jeho štadióne 4:0. Bolo vidieť, že Blaugranas si zápas užívajú a že pod trénerom Xavim Hernándezom zaznamenali v tak krátkom čase tak úžasný progres. A ktorý potvrdili aj v náročnom súboji s odvekým rivalom na jeho pôde. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu 90min.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 7,9

Na nemeckého brankára sa v tejto sezóne valila kritika zo všetkých strán. Ale vo včerajšom zápase podal fantastický výkon a mužstvo podržal ako za svojich najlepších čias a udržal si čisté konto. Navyše, len zriedkavo pokazil prihrávku.

Araujo - 8,3

Prekvapivo dostal prednosť pred Alvesom na pravej strane obrany, ale Xaviho rozhodnutie potvrdil tým, že počas celého zápasu gumoval Viniciusa. Vyhral všetky súboje a nikdy sa nezdalo, že by mal na svojej strane problémy. Čerešničkou na torte bol gól, ktorým poslal mužstvo do dvojgólového vedenia.

Piqué - 7,9

Gerard odohral majstrovský zápas. Veterán zaznamenal len jeden moment, kedy sa zdalo, že má problémy. Inak mal Piqué nad dianím v defenzíve absolútnu kontrolu, predviedol množstvo defenzívnych zákrokov a bez problémov vyvážal loptu z obrany.

Éric García - 8,2

Garcíovi nevyšiel zápas proti Galatasarayu, ale proti Realu Madrid zahral bravúrne. Veď počas celého zápasu neurobil takmer ani jednu chybu, hral výborne v obrane a zaznamenal až 98% úspešnosť prihrávok.

Alba - 7,7

Výborný výkon aj zo strany ľavého obrancu, na svojej čiare bol neustále hrozbou. Mohol si pripísať aj asistenciu, ale Auba nedokázal zasunúť skvelý center do bránky. V defenzíve sa však veľmi nezapotil a Rodryga si ustrážil.

Frenkie de Jong - 8

Real Madrid nemal zápas pod kontrolou kvôli dominancii Barcelony v strede poľa a Frenkie de Jong zohral v tomto aspekte veľkú úlohu. Holanďan takmer nepokazil prihrávku a neustále hľadal skulinky v deravej obrane súpera. Pre spoluhráčov vytvoril tri šance. Zároveň nabehal množstvo kilometrov, nešetril krokom. Kompletný výkon v zálohe.

Busquets - 8

Zatiaľ čo záložníci Realu nedokázali presadiť svoju autoritu, pivot Blaugranas urobil pravý opak. Kapitán Barcelony ťahal v strede poľa za nitky, vyhral množstvo súbojov a udržal si výbornú 93% úspešnosť prihrávok. V súčasnosti hráva v excelentnej forme.

Pedri - 8

Pedri pokračuje vo výborných výkonoch a zaznamenal ďalšie vplyvné vystúpenie. Predviedol dominantný výkon počas celého pobytu na trávniku a hnal Barcelonu vpred zakaždým, keď dostal loptu. Golden Boy opäť žiari.

Dembélé - 8,4

Hrá vo výbornej forme a potvrdil to aj vo včerajšom El Clásicu, na krídle bol neustálou hrozbou. Cieľavedome sa tlačil dopredu a vo svojej hre ukázal kreatívnu stránku a elán. Prihral Aubovi na prvý gól a neskôr z rohového kopu poslal center Araujovi na druhý gól zápasu.

Aubameyang - 9,1

Hodnota Aubameyanga v Barcelone naďalej stúpa. Auba bol v šestnástke Realu ako doma a nestále sa mu darilo zbiehať za chrbát obrancov Los Blancos. Výborne spolupracoval s Ferranom Torresom, bravúrne mu pätičkou asistoval na gól. Okrem toho strelil dva góly a mohol aj hetrik, ale napríklad Albov center nedokázal vpratať za Courtoisa.

Ferran Torres - 9

Torres sa v Barcelone postupne zažína rozbiehať. V El Clásicu sa ukázal vo veľmi dobrom svetle. Na ľavej strane bol nebezpečný v útoku, ale vypomáhal aj Albovi pokrývať defenzívu. Čerešničkou na torte bol jeho výkon v druhom polčase, keď prihral Aubovi na gól a potom sám jeden strelil. Ak by premenil dobrú šancu v prvom polčase, hodnotenie mohol mať ešte vyššie. Bez tak zahral brilantne.

Náhradníci

71' Depay - 6,7

Dobré striedanie v podaní holandského útočníka, pár krát sa dostal aj v lopte.

71' Gavi - 6,8

Keď dostal loptu, zaručil kontinuitu v hre a počas svojho pobytu na ihrisku nešetril krokom.

80' Adama Traoré - 6,9

V koncovke zápasu nahradil Dembélého, ale takmer sa nedostal k lopte.

86' Nico - 7,1

Na trávnik sa pozrel v úplnom závere.

86' Dani Alves - 6,8

To isté, čo v prípade Nica.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

18 komentáre
2022-03-21 12:43:04
Traore sa ukazal v obrane! Dva krat sprintom hodnym atleta zaplnil medzeru ktora nam vznikla v obrane a zastavil prihravku do sance supera.Urcite vecsi prinos pre muzstvo,ako trebars Nico ktory sa mi zda ze pribral a zda sa mi pri hre ako duchom nepritomny..navyse zase dostal hlupu zltu kartu.
2022-03-21 12:53:05
71' Depay - 6,7

Dobré striedanie v podaní holandského útočníka, pár krát sa dostal aj k lopte.

TO je akože výsmech alebo čo malo byť tymto komentárom povedané??